Skip Navigation Links

Yeterki 'İSTE'

Hatay'da Teknoloji Transferi ve Teknopark Zirvesi İskenderun Teknik Üniversitesi ile Gaziantep Üniversitesi arasında imzalandı.

Yeterki 'İSTE'Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay'da Teknoloji Transferi ve Teknopark Zirvesi İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Gaziantep Üniversitesi (GÜ) arasından Teknoloji Transfer protokolü imzalanarak, teknoloji transfer ofisi açıldı İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Gaziantep Üniversitesi (GÜ) arasından Teknoloji Transfer protokolü imzalanarak, Teknoloji Transfer Ofisi düzenlenen törenle açıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, İSTE Rektörlüğünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkelerin ve devletlerin tek hedefinin insanları refah içerisinde yaşatmak ve mevcut bulundukları ortamları iyileştirmek olduğunu söyledi.

Refahı arttırmanın ve sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmenin yolunun üretimden geçtiğini belirten Topaca, şöyle devam etti:

"Ülke olarak son dönemde, üretim konusunda adımlarını sıklaştırmış, başarılarını arttırmış ve dünyada ağırlığını gittikçe daha fazla hissettiren bir ülke durumuna geliyoruz. Tabi ki son zamanlarda yaşanan ekonomik krizlerin bizleri teğet geçmesinin altındaki faktörde üretimdeki başarımız olduğunu düşünüyorum. Dünyaya baktığınız zaman da bu krizlerden en az etkilenenler üretim yapan ülkelerdir."

Topaca, konuşmasında teknoloji transfer ofisinin açılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de İskenderun'un dünyada önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

Gaziantep Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun ise Amanos Tüneli projesinin bölgedeki bilgi birikiminin ve şehirlerarası bağı birleştirme konusunda çok büyük etkisi olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından İskenderun Teknik Üniversitesi ile Gaziantep Üniversitesi arasında protokol imzalanarak, İSTE Teknoloji Transfer Ofisi açıldı

 

Yeterki
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet