Skip Navigation Links

HASİAD Heyeti İsrail'de...

HASİAD tarafından İsrail’e düzenlenen iş gezisi, İsrail ile ilgili zengin iş potansiyelini ortaya çıkardı.

HASİAD Heyeti İsrail'de...

Ekonomi   A+a-

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından İsrail’e düzenlenen ve 17-21 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen iş gezisi, İsrail ile ilgili zengin iş potansiyelini ortaya çıkardı. Geziye HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar ve beraberlerindeki işadamları heyeti ile birlikte; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ve Hatay Musevi Cemaati Lideri Şaul Cenudioğlu konuk olarak katıldı.

Ziyarette Türkiye’den İsrail’e yapılan 2,5 milyar dolarlık ihracat içinde Hatay’ın, 38 milyon dolarla sınırlı kalan ihracat payını arttırma yolları araştırıldı. Gezi sırasında yapılan inceleme sonucunda bunun arttırılmasının mümkün olduğu tespit edildi. Hatay’ın, şu anda yaptığı başlıca demir-çelik ihracatının dışında; il olarak ihracat ve rekabet şansımızın yüksek olduğu mobilya, ayakkabı ve işlenmiş gıda ürünlerinde ihracatımızı arttırma potansiyeli olup, bu konularda İsrail’de, firmalarımızın ihracat yapabileceği büyük bir pazar mevcuttur.

Ayrıca, İsrail’de 150.000 konut açığı bulunduğundan dolayı, Rusya’da önü kapanan ve ülkemizde sıkıntılı bir süreçten geçen inşaat sektörünü önemli bir fırsat beklemektedir. Bu konutların yapımını müteahhitlerimizin üstlenmesi durumunda, İsrail’de yaşanmakta olan kalifiye eleman sıkıntısından dolayı ülkemizden binlerce çalışana da istihdam imkanı doğabilir.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet