Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'İskenderun'un Sorunlarına Bilimsel Çözümler Üretilmeli'

Bugüne kadar görev aldığı tüm konumlarda olaylara bilimsel açıdan bakan ve yine bilimsel çözümler sunan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Elektrik Müh

Gündem   A+a-

Bugüne kadar görev aldığı tüm konumlarda olaylara bilimsel açıdan bakan ve yine bilimsel çözümler sunan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Elektrik Mühendisi Bülent Bozdoğan, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve yüksek okullarda öğrenim gören gençler ile özelleşen İskenderun Limanı’nın ciddi alt yapı eksikliklerine yine bilimsel çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“İskenderun’un Sorunlarına Bilimsel Çözümler Üretilmeli”

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, İskenderun Belediyesi Meclis Üyeliği, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetimi ve daha bir çok önemli görevde bulunan ve bu görevleri sırasında bilimsel çözüm önerileriyle dikkatleri hep üzerine çeken Elektrik Mühendisi Bülent Bozdoğan’ın gündeme getirdiği Üniversite ve liman şehri altyapı eksikleri konuları bir kez daha gündeme geldi.
Her iki konunun İskenderun ekonomisi ve sosyal yaşamı açısından hayati önem taşıdığını belirten Bozdoğan, “
Bilim insanın yaşam felsefesine yön veren şeyler, bunlardan kopuk yaşadığımız zaman karşımıza çıkan problemleri çözme şansımız yok. Maalesef Türkiye’de yapılan politikalar, yetişen profesyonel politikacılar, çözümleri de birer formülmüş gibi halka sunuyorlar. Sorunlar çağın gelişimine ve değişimine göre sürekli sorunlar boyut değiştirebilir. Boyut değişikliğinin yanında çözümlerde şekil değiştirebilir. Bunun için bilimsel yaşamak, bilimin vereceği ya da bilimin bize öğretisiyle attığımız her adımın sonrasında başımıza gelecekleri önceden kestirebilme yetisini kazanmak ve kullanmak zorundayız. Üniversitenin ve limanın gelişiyle ilgili iki sorun var. Bunların ikisinin gelişmesine, işlev kazanmasına, hepsinin kendi branşlarında ki konularda bilimin bize öğretilerine göre hareket etmek zorundayız. Öğrenciler İskenderun’a bir mücadelenin sonucunda getirildi. Benim Üniversitenin Antakya’ya taşınma sürecinde söylediğim bir söz vardı. Öğrenciler rahat edebileceği ortamı ve şehri tercih ederler. Şimdi İskenderun’a getirdik, İskenderun’da öğrencilerimiz var, fakültemiz var. Eğer İskenderun’da ki öğrencilerimizin sorunlarını çözmede, İskenderun halkı, esnafı, yöneticileri olarak çözüm olamıyorsak ve onlara yeterli desteği veremiyorsak. Belki üniversitemiz geri gitmez ama yeni tercih edecek öğrenciler bizim üniversitemizi tercih etmez hale gelebilirler. Bunun için önce yerel yöneticilere ve İskenderun halkına, üniversite öğrencilerine sahip çıkmaları gerekir. Zaman zaman duyuyorum üniversitenin bulunduğu bölgenin, yeni bir çarşılaşmanın dışında şehirden uzak oluşu, ulaşımın çok düzenli olmayışı, öğrencilerin konaklamasıyla ilgili sorunların halen yaşanıyor olması ve bölgede yurt için yapılacak olan girişimlerinde çeşitli nedenlerle ertelenecek pozisyonlara getirilmiş olması öğrencilerin en büyük sorunları içerisindedir. Limanın çalışması yine bilimsel bir olaydır. Ben daha önce ki demeçlerimde İskenderun Limanı’nın transit taşımacılıkla adını duyurduğunu ve yine transit taşımacılıkla çalışabileceğini ama transit taşımacılığın imkânları artık bu ortamda 1991’li yılı üzerinden yirmi yıl geçti. 2001 yılında yani yirmi yıl sonra tekrar oluşamayacağını, bu nedenle limanın bugünün şartlarına uygun olarak bilimsel olarak tekrar dizayn edilmesi gerektiğinin düşüncesindeyim. Gelişen ve yapılan diğer limanlar bölgede ki giriş hattı hepsi hesaplanmalı, eğer İskenderun’da bir liman dahi yük taşımacılığıyla ilgili kapasitesi var ise yük taşımacılığına, konteynır taşımacılığına yönlendirilmeli, değil ise turizm açısından ele alınan Hatay’da yolcu reyonu açılabilir. Bunun yanında liman içerisine 5 yıldızlı oteller, kültür merkezleri, yaşam merkezi oluşturabilir. Turizm merkezine dönüştürebilir bir liman olduğunu söylemiştim. Eğer konteynır limanını dolduracak kapasite varsa, bu yönde yatırım yapılmalı, diğer türlü şehir ile liman birbirine akuple edilerek, arada ki atıl bölge güzelce planlanarak, şehrin güzelliğine katkı verecek hale getirilmeli düşüncesindeyim” dedi.

 

 

 


bülentboz
Yükleyen 8gun. - Filmler ve diziler Dailymotion'da

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş