Skip Navigation Links

Esnafların Can Simidi Olmaya Devam Edeceğiz ..

Hatay’ın İskenderun ilçesi Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Esnafların Can Simidi Olmaya Devam Edeceğiz .. Web
TV

Gündem   A+a-

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Hatay Ticaret İl Müdürü Ziya Yüksel, esnaf odaları ve esnaf kredi kefalet kooperatif başkanları, AK Parti’den meclis üyesi Musa Bayırlı ve MHP’li meclis üyeleri Nazmi Ceylan ile Osman Çolak, Halk Bankası İskenderun Pac Şube Müdürü Mustafa Kılıç, Yeminli Mali Müşavir Davut Taşdelen ve daha çok sayıda önemli davetlinin katıldığı genel kurulda, üyelerin ilgisi de dikkat çekti.

Birlik Başkanı İsmail Toklucu’nun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Birlik Başkan Vekili ve 2 No’lu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Remzi Çaylı yaptı.

Genel kurulda Hüseyin Sönmez başkanlığındaki Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinin Murat Topak, Erhan Çetin, Ali Bilgin ve Mustafa Filik’ten oluşan yönetim kurulu güven tazeledi.

Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin gayrimenkul alımına da onay verilen genel kurulda konuşma yaparken bölge halkının menfaatleri doğrultusunda yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Hüseyin Sönmez, 761 üye ile 20 milyon TL kredi verebilen konuma geldiklerini söyledi.

Hukuki, cezai ve ahlaki sorumluluklarının bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Sönmez, esnafların sorunlarının çözümü noktasında istişareyi öne çıkaran ve piyasaları rahatlatan bir sorumluluk anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

Hüseyin Sönmez konuşmasında şöyle dedi : “Kredi kooperatifimiz 1996 yılında kurulmuş olup 2001 yılına kadar aktif sürmüş bir kooperatif. 2001 yılında ödemelerin düzgün olmaması sebebiyle banka nazarında kapatılmış bir kooperatiftir. 2001 ila 2010 yılı arasında taksitler yapılandırılmış ve akabinde yeni yönetimin gelmesiyle, istikrar ve tutumuyla bugün 2016 yılında çok afakî bir gelişme vardır. 2001 yılında 110 üyesi olan kredi kooperatifinin 1 Milyon 250

Bin Lira dağıtmışken şuan 2016 yılında, 2015’in mizanıyla 761 üyemiz ve 20 Milyon Lira dağıtmışlığımız vardır.

Bu onurla göreve başladığımızdan bu yana devamlı istişare kapımızı açık tuttuk, esnaflarımızla devamlı ikili iletişimlerimizde ortak payda gözetmeden herkese eşit davranmaya özen gösterdik. Bizim kredi kooperatifimizde kredi dağıttığımız esnafların düzgün ödeme yapmaları, banka nazarında itibarımızı daha da yükseltme, daha da ileri götürmektedir. Ufak tefek sıkıntılarda Halk Bankası Pac Şubesi Müdürü Mustafa Beyle iletişimimiz iyi olduğundan dolayı, güven duygusu olduğundan dolayı sıkıntıları teker teker çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz, kendisine teşekkür ederim. 

Bizim 3 sorumluluğumuz var; ilki hukuki sorumluluk, ikincisi cezai sorumluluk, üçüncüsü de ahlaki sorumluluktur. Tabi bu sorumluluk çerçevesinde eşi, dostu kırmadan, zan altında kalmadan sürekli esnafların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Birlik başkanımızın ve esnafların sıkıntıları ile ilgili çözüm noktasında 30 Bin TL sıfır faiz kredisi gelmiştir. Bunlar 2016 yılının ilk döneminde esnaflarımızı bir nebzede olsa rahatlatacağını düşünüyorum. Bildiğimiz kadarıyla torba yasasında esnaflarımıza yönelik projeler var. En kısa zamanda bu projelerin gelmesini temenni ediyorum.”

İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit de genel kurulda yaptığı konuşmada, devletin esnafın sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda yanında olduğuna vurgu yaparak şöyle konuşta; “ Denizciler esnafıyla gurur duyuyoruz. Hakikaten her konuda devletin ve milletin yanındasınız. Tabir yerinde ise devletin, milletin esası, özü sizlersiniz. Sizin idareye karşı gösterdiniz bu hassasiyetten dolayı ve bu sıcak ilgiden dolayı ben gerçekten içtenlikle teşekkür ediyorum. Az önce çok değerli başkanımız Hüseyin Bey ifade ettiler, hakikaten devletimiz ve hükümetimiz son dönemde esnafımızın sürekli yanında olmakta ve olarak ekonomik anlamda, sosyal anlamda, kültürel anlamda birçok siyasal imkânlara kavuşturmakta. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi 30 Bin Liralık faizsiz kredi desteği. Bu çok sevindirici bir unsur. Denizciler kooperatifimizin limiti 100 Bin liraymış, umarım 150 Bin Liraya kadar çıkar fakat bu sizin elinizde, çalışmalarınıza yönelik artış gösteren bir durum. Ekonomik üretkenliği arttırmak için, işlerimizi büyütmek için, bir arada çalışmak için bu krediyi kullanmakta fayda var. Ciddi sorumluluklar taşıyorsunuz çünkü ilk önce işletmenizi ayakta tutmak zorundasınız, yanınızda çalıştırdığınız işçilerinizin sorumlulukları üstünüzde. Emeğiniz, gayretiniz, çabanız birçok insanı yakından ilgilendiriyor, dolasıyla ben tüm işlerinizde hayır ve bereket diliyorum, biz sizin her zaman yanınızdayız.”

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar da yaptığı konuşmada, esnaf kökenle bir milletvekili olarak esnafların yaşadıklarını çok iyi bildiğini ve her şart ve koşulda ayakta durmayı başaran esnafların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Sizler kendi alın terinizle, kendi emeğinizle hem kendinizi geçindiriyorsunuz hem de yanınızda istihdam sağlayarak ülkemizin istihdam yükünü alıyorsunuz, en önemlisi de ödemiş olduğunuz vergilerle, devletimizi sağladığınız katkılarla 78 Milyon insanın geleceğini, huzurunu ve refahını sağlamanın mücadelesini veriyorsunuz. Ben bu emeğinizden dolayı ve bu çabanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bizler 24 saat sizin yanınızdayız, 24 saat telefonumuz açık, Ankara’da kapılarımız açık, ne zaman gelirseniz, ne isterseniz, hangi kapıyı çalmanız gerekiyorsa; sizlerle beraber o kapıyı çalar sorunlarımızı çözüme kavuştururuz. Denizciler Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanımıza, yönetimine vermiş oldukları hizmetlerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 

Esnafların Can Simidi Olmaya Devam Edeceğiz ..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet