Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hassa'da 82 Çiftçiye Tapu Dağıtımı Yapıldı

3 bin 100 dekarlık alanın tapu dağıtımı töreni tapu dağıtım töreni, Koruhüyük İlkokulu Bahçesinde düzenlendi.

Hassa'da 82 Çiftçiye Tapu Dağıtımı Yapıldı

Gündem   A+a-

Hatay Vali Yardımcısı Bilal BOZDEMİR ,Hassa Kaymakamı Mustafa PALA,Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel,Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Dilek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Andiç , kurum amirleri ve çiftçilerin  katıldığı, 3 bin 100 dekarlık alanın tapu dağıtımı töreni tapu dağıtım töreni, Koruhüyük İlkokulu Bahçesinde   düzenlendi.

  Suriye Sınırına yakın bölgedeki kullanılmayan arazilerin 2004 yılında “Zeytincilik Kanunu” kapsamında arazisi olamayan köylülere dağıtılması projesinde  oluşturulan zeytinliklerin tapuları çiftçilere dağıtıldı.

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel yaptığı açılış konuşmasında;

“Bugün burada, köylülerimizin mutluluklarına hep beraber şahit oluyoruz.Yaz demeden ,kış demeden kıraç bir toprağı canlandıran, eli nasır bağlamış çalışkan insanlarımızın neşelerine ortak oluyoruz. Köylülerimizin yıllardır harcadıkları emek,gayret  ve alın terleri bugün tescillenmiştir. Bu mutluluğa vesile olanları tebrik ediyor, çiftçilerimize tapularının  hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.dedi.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala da projenin amacının topraksız çiftçiye toprak kazandırmak olduğunu söyledi.

Çiftçilere dağıtılan arazileri amacı dışında kullanmamaları konusunda uyarıda bulunan Pala, projeyle topraksız vatandaşların topraklandırılarak zirai üretim ve istihdam artışı sağlandığını ve atıl durumdaki hazine arazilerinin ekonomiye kazandırıldığını kaydetti.

Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, zeytinciliğin ülkemiz ve bölge için önemli bir tarımsal üretim olduğunu belirtti.

Dünya zeytin üretiminin yüzde 10'unun Türkiye'de üretildiğini ifade eden Bozdemir, "Zeytin ülkesiyiz, ancak zeytin üretmiyoruz ve tüketmiyoruz. Yunanistan'da yıllık kişi başı zeytinyağı tüketimi 20 litre, bizde 1 litre civarında. Bizim bu durumu düzeltmemiz ve gerekenleri yapmamız gerekiyor" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Andiç, Hatay'daki zeytin üretimi konusunda bilgi verdi.

Konuşmaların ardından 82 çiftçiye 3 bin 100 dekarlık alanın tapu dağıtımı yapıldı.

Koruhüyük Mahalle Muhtarı Ömer Kurt’un hazırladığı yöresel yemek ikramının ardından program sona erdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar