Skip Navigation Links

Kore Gazisine Şeref Madalyası

Hassa'da Kore Gazisi'ne Şeref Madalyası töreni düzenlendi.

Gündem   A+a-

 
Hassa’da Kore Gazisi’ne Şeref Madalyası töreni düzenlendi.
Hassa Kaymakamlığı yıllar sonra unutulan Gazilik Şeref Madalyasını sahibine törenle takdim etti. Kaymakamlıkta 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yapılan toplantıda Madalyası olmadığı fark edilen Kore Gazisi Mustafa Çörtük’e, Gazilik Şeref Madalyası töreni düzenlendi. Resmi makamlarla yapılan çalışmalar sonucu 61 yıl sonra madalyasına kavuşan Kore Gazisi, Mustafa Çörtük,göz yaşlarına hakim olamadı. Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU yaptığı konuşmada; “Bundan 61 yıl önce, NATO adına savaşa katılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihi görevini en iyi şekilde yapmış ve Türk askerinin başarısını bütün dünyaya göstermiştir. Barış adına savaşa katılan askerlerimiz,savaşmanın yanında yüksek disiplin ve adalet anlayışını dünyanın öbür ucuna taşımışlardır. Devletimizi ve Türk insanını ülkesinden uzak diyarlarda şan ve şerefle temsil eden gazilerimize minnet borcunu ödemenin haklı gururunu bugün yaşamaktayız. Yıllar sonrada olsa devletimiz görevini yapmış ve Mustafa Amcanın emanetini kendisine takdim etmiştir. Kendisi bizi onur ve gurur kaynağımızdır.”dedi.
Garnizon Komutanı, Binbaşı Yılmaz Levent Güler’de yapmış olduğu konuşmada; “Kendisin de Afganistan Barış Gücü’nde 6 ay görev yaptığını belirterek, devletimizi ve milletimizi en güzel şekilde Afganistan’da temsil etme şerefine nail oldum. Afgan halkıyla bütünleşerek, Türk insanın şefkat ,adalet ve yardımsever anlayışını onlarla paylaşmanın gurur ve onurunu yaşadım dedi.
Kore Gazisi Mustafa Çörtük ise, gözyaşları içerisinde Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun, zeval vermesin dedi.
Mustafa GÜL-Hassa
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet