Skip Navigation Links

Savaş, Spor A.Ş. Müjdesini 8.Gün Haber'de Verdi ..

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 8. Gün Haber Web Tv’yi ziyaretinde Hatay’daki tüm spor kulüplerinin kurtuluş reçetesini açıkladı.

Savaş, Spor A.Ş. Müjdesini 8.Gün Haber'de Verdi ..Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 8. Gün Haber Web Tv’yi ziyaretinde Hatay’daki tüm spor kulüplerinin kurtuluş reçetesini açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 8.Gün Haber Web Tv ve 8. Gün Gazetesi Sahibi Gökhan Gökpınar’ı ziyaret etti.

Ziyaretinde 8. Gün Haber Sahibi Gökhan Gökpınar ve çalışanlarını Hatay’ın tanıtımı ve huzuruna verdikleri katkıdan dolayı kutlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay halkına hizmet ederken, halkın beklentilerini karşılacayack önemli projeleri hayata geçirmenin mutluluğuyla, köprülü kavşak projesinin ardından Haziran 2016’da başlayacak İskenderun Pac meydanı düzenlemesinin ayrıntılarını paylaştı.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ziyaretinin ardından 8. Gün Haber Web Tv’yi ziyaret eden Lütfü Savaş, Hatay’da spor adına yaşanan sıkıntılara son noktayı koymak, kulüplerin sorunlarının kökten çözmek adına Spor A.Ş. projesini hayata geçireceklerini müjdeledi.

 

Hatay’daki tüm kulüplerin, işadamlarının, spor adamlarının şirketin ortağı olabileceği farklı bir yapı planladıklarını belirten Lütfü Savaş, 8. Gün Haber Sahibi Gökhan Gökpınar’a yaptığı özel açıklamada, tüm spor kulüplerinin refah ortamına kavuşacağı ve Türk futboluna yıldız yetiştirilecek yapının içerisinde Türkiye’nin önemli iki spor adamının rol alacağına dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Spor A.Ş.’e kuracağız ve inşallah bu yaz bitmiş olacak. Hatay spor, Kırıkhan spor, İskenderun spor, Payas spor, Erzin spor ve altındaki amatör takımlar olsun özellikle profesyonel anlamda takım oluşturan ilçelerimizin takımlarına Spor A.Ş.’den futbolcular vermek için bu projeyi kuruyoruz. Amacımız her ilçede oynayan takımlarımızın oyuncuları bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerin olmasını istiyoruz. Eskiden olduğu gibi hem Antakya’da hem İskenderun merkezde kendi takımlarında takımın yarısını oluşturan sporcular olursa hem spora destek artar hem de sporcu maliyetleri yarı yarıya düşer. Kulüplerimizde daha rahat nefes alır. Bunun için yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz.  Hem Altınordu hem Liverpool hem de Ajax  böyle Türkiye’den bir tane takım Avrupa’dan 2 takımı irdeledik. Bunlar çok profesyonel bir eğitim yuvası olacaktır. Muhtemelen bir Antakya birde İskenderun’da merkezlerimiz olacaktır. Ama birde çok elit oyuncularımız için kamp yerimiz olacaktır. Ümit vadeden oyuncularımızı kendi kategorisine uygun takımlarımıza kiralayacağız.  Transfer ücreti olmayacaktır sadece çocuklarımızın harçlıklarını vermeleri çocuklara güzel imkânlar sağlamaları yeterli olacaktır. Bu çocuklar aşama kaydettikçe de, hem sporcular kazanacak hem de Spor Aş’e kazanacaktır. 4-5 yıl içerisinde Hatay’da bu dediğimiz seviye spor kulüplerimize destek gelecek şekilde dizayn edilecektir. Eğitimli sporcularımızı hazırlamış olacağız."

 

Gökhan Gökpınar; “ Bir ilçede 5-6 takım var ve bu takımlar sürekli birbirleriyle karşılıklı müsabaka içindedir. Gelirler de bölünüyor. İlçe bazında bir takıma yüklenilip bir takıma önem verilirse..

 

Savaş, "Amatör takımlarımız olsun ama profesyonel anlamda takımlarımızın çok olması büyük bir yük bindiriyor ilçelerimizde. Bunun içinde üstesinden ne iş adamlarımız ne de yönetim üyelerimiz altından kalkamıyor.  Zaten son günlerde ekonomik bir durgun var.  Bu durgunluğun üstüne spora katkı istenildiği zaman iş dünyasında gerçekten de zorlanıyorsunuz.  Hem isteyen adam zorlanıyor hem de veren adam zorlanıyor.  Biz sporumuzu ve sporcularımızı daha profesyonel anlayışla, kendi eğitimimizi kendimiz vererek onlara konforlu bir tesis hazırlayarak eğitim verecek hocalarımızda süper ligten deneyimli ve başarılı hocalar olacaktır. İstiyoruz ki bu kurumsallaşsın. Şuan Altın ordu bu işi güzel götürüyor birinci sıradalar. Büyük projeler var. Hatay bu konuda yetenekli çocuklardan oluşuyor. Ama profesyonel yönetim hiç olmamıştır. İnşallah biz ve iş dünyamızda bunları yakında paylaşacağız. Bu alt yapıyı oluşturacağız. Şirketi de tüm Hatay’a yayacağız."

 

 

 

Savaş, Spor A.Ş. Müjdesini 8.Gün Haber'de Verdi .. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet