Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Arsuz, Türkiye'nin gözbebeğidir'

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Turizm ve Kültür Derneği yönetimi ziyaretinde önemli bir noktaya vurgu yaptı

'Arsuz, Türkiye'nin gözbebeğidir'

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Sabahattin Uygun ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti. Bölgede turizmin gelişimi, yeniden yapılanması ve sürdürülebilir turizmin gelişiminin sağlanması amacıyla hem Arsuz, hem İskenderun Turizm ve Kültür Derneği koordinesinde işbirliğine hazır olduğunu dile getiren Başkan Culha, turizm altyapısını hazırlamak amacıyla yapılan çalışmaları anlattı.

"Turizm altyapısını oluşturuyoruz"

Turizm master planlarının ilçede var olan zengin turizm potansiyelinin daha da geliştirilmesine büyük katkı sunacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Arsuz, ulusal ve uluslararası düzeyde bir ilçe. Arsuz; sadece Arsuzluları ve Hataylıları değil, Türkiye’yi ilgilendiriyor. Hatta Türkiye’nin sınırlarını aşan bir ilgiye mazhar olmuş bir ilçe. Türkiye’nin adeta gözbebeği… Potansiyeli yüksek, yapılaşmaya elverişli, temiz, pırıl pırıl ve yaşanabilir bir kent.. Bu bağlamda Arsuz’u turizm ve tarım aksına oturtmaya çalışıyoruz. Turizmi geliştirmek adına da öncelikle turizm altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Öncelikle altyapı ve kanalizasyon sorununu çözmek için çalışmalara başladık. Çalışmalarımız büyükşehir belediyesi ile birlikte hızla devam ediyor. Büyük ihtimalle 2016 yılı sonu, 2017 yılı başında bütün Arsuz’u kapsayan bir altyapı ihalesi gerçekleşecek. İkincisi ise; ilçemizde yapılan turizm yatırımları daha çok küçük ölçekli. Turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen herhangi bir turizm planı ve yatırımcıya teşvik imkanı yok. Her müteşebbis kendi gücüyle, kendi parasıyla ticari alanlara otel, pansiyon veya restoran yapmış. Biz bunu evrensel standartlara taşımak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Akçalı, Gökmeydan ve Konacık olmak üzere üç turizm bölgemiz var. Akçalı Turizm İmar Planı bitti, Turizm Bakanlığı’ndan onaylandı. Gökmeydan ve Konacık Turizm Master Planlarının ihaleleri yapıldı, planları hazırlanıyor. Bu şekilde biz, ilk önce yatırımcılar için gerekli zemini oluşturuyoruz. İnsanlar buraya geldiklerinde resmi anlamdaki turizm bölgesinde ruhsatını da, teşvikini de alacak yatırımını burada yapacak ve hiçbir engelle karşılaşmayacak. Bizler de yatırımcılarımıza her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

Arsuz'a Turizm Danışma Ofisi açılacak

Arsuz'a yeni plajlar kazandırmak için yaptıkları girişimleri de anlatan Başkan Nazım Culha, "İlçe genelinde hazineye ve maliyeye ait olduğunu belirlediğimiz, plaj niteliği taşıyan 7-8 nokta tespit ettik. Buraların belediyemize tahsis edilmesi için Milli Emlak Müdürlüğü ile görüştük. Oradan gelecek cevaba göre, şezlongu, güneşliği, küçük kafeleri olan plajlar yapmayı düşünüyoruz. Denizimizi, halka açmakta kararlıyız. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz sahil düzenleme projemiz de devam ediyor. Gökmeydan’daki Damla Sitesi’nin yanında Turizm İl Kültür Müdürlüğü'ne Turizm Danışma Ofisi açılması için yer tahsisi  yaptık. Burası da Arsuz'un tanıtımına katkı sunmak için en kısa zamanda faaliyete başlayacak" şeklinde konuştu.

"Arsuz, Marmaris'ten daha güzel"

Arsuz'un Marmaris'ten daha güzel bir ilçe olduğunu söyleyen İskenderun Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, "Arsuz'da spor kulüplerimizin Antalya Belek’teki gibi kamp yapabilecekleri otellerin ve tesislerin açılması, kongre merkezlerinin kurulması, Samandağ - Arsuz yolunun açılması gibi projelerle turizmin atağa geçeceğini düşünüyorum. Kültür ve inanç turizmine de uygun, doğal yapısı ile turizm açısından son derece önemli bir ilçe olan Arsuz'da turizmi 12 aya yaymak adına yapacağınız tüm çalışmalarda yanınızda yer almaya hazırız" dedi.

 

Konuşmaların ardından, Başkan Culha ve dernek yöneticileri turizmin daha da canlanması için fiyat politikasının belirlenmesinden, hizmet sektörüne yönelik eğitim seminerlerine, ilçenin tanıtımından yapılan çalışmalara kadar bir çok konuda fikir alışverişi yaptı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş