Skip Navigation Links

Türkiye’nin 2’nci Gaziler Vakfı Fuarı İskenderun’da Açıldı

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından İskenderun Belediyesi'nin desteği ile şehit-gazi çocukları yararına İskenderun da düzenlenen kermes açıldı.

Türkiye’nin 2’nci Gaziler Vakfı Fuarı İskenderun’da Açıldı

Gündem   A+a-

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından İskenderun Belediyesi'nin desteği ile şehit-gazi çocukları yararına İskenderun da düzenlenen kermes açıldı. 
 
Açılışa Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Turizm Dernek Başkanı Sabahattin Uygun, MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Meclis üyesi Emir Selim Yazar ve STK temsilcileri ile Türkiye’nin değişik illerinden katılım gerçekleşti.
 
İskenderun sahil kordonu üzerinde açılan ve 15 gün boyunca açık kalacak olan fuara Türkiye’nin değişik illerinden katılımlar gerçekleşti. Stantların kurulduğu fuarda yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar halkın beğenisine sunuldu. İlkinin Başkent Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan fuarın ikinci adresi ise İskenderun oldu. İskenderun belediyesinin ev sahipliğinde açılan fuardan elde edilen gelirin Türkiye Gaziler Vakfı’nın mali gücünü güçlendirmek adına kullanılacağını kaydeden Türkiye Gaziler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Lokman Aylar, "Burada ki hedefimiz öncelikle halkın güvenini kazanmak. Halkımızın gazi ve şehit ailelerinin yanında olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Aynı zamanda burada ki geliri 2017 yılı eğitim ve öğretim döneminde gazi ve şehit ailelerimiz ve çocukları için kullanacağız" dedi. Gazi Aylar, fuarın başka illerde de devam edeceğini ifade etti.
 
Bu tip fuarlar ile birlik ve beraberlik duygusunun pekiştirdiğini ifade eden İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu ise, mutlu olduklarını dile getirdi.
 
Fuarda bulunan Çanakkale 1915 Savaş Objeleri ve Resim Sergisi hakkında bilgi veren Sanat Yönetmeni Kezban Gündüz’de, “Çanakkale’ye gidemeyen, ulaşamayan pek çok insanın ayağına o dokuyu, o ruhu yansıtmak ve yaşatmak maksatlı buradayız” dedi.
 
Türkiye’nin değişik illerinden gelip fuarda stand açan esnaflar ise, gösterilen ilgiden hayli memnun olduklarını ifade ettiler. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet