Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Culha,Meslektaşlarını Önemsiyor

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, meslek odalarını ziyaret ederek, meslektaşlarıyla buluştu

Culha,Meslektaşlarını Önemsiyor

Arsuz   A+a-

Gerçekleştirdiği ortak akıl ziyaretleri ile “Kenti birlikte yöneteceğiz’ söyleminin lafta kalmadığını ispatlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu kez başkan yardımcısı Ali Yavuz ve bazı meclis üyeleri ile birlikte meslek odalarını ziyaret etti. Sırasıyla Elektrik Mühendisleri Odası(EMO), Makine Mühendisleri Odası(MMO), İnşaat Mühendisleri Odası(İMO), Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilikleri ile İskenderun Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası(İSMO)'nı ziyaret eden Başkan Nazım Culha, Arsuz’un gelişimine yönelik odaların tüm görüş ve önerilerine açık olduklarını vurguladı. TMMOB geleneğinden gelen ve 10 yıl boyunca EMO İskenderun Temsilciliği yapan biri olarak meslek odalarına sahip çıktığını ve herkesin meslek odalarını sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Culha, oda temsilcilerine ve üyelerine belediyeye verdikleri destekten dolayı ayrıca teşekkür etti.

“Ortak akıla önem veriyoruz”

Meslek odalarının her birinin kendi branşında ayrı bir değer olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bir belediyenin meslek odalarını önemsemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabiî ki, teknik eleman olmam, bir meslek odasının başkanlığını yapmış olmam ve camiaya yabancı olmamam nedeniyle meslek odalarını şahsım olarak daha çok önemsiyorum. Belediye başkanı olmadan önceki ilişkilerimizi, şimdi de bire bir aynı şekilde sürdürüyoruz. Makam ve mevkiler geçicidir. Belediye başkanlığı da makam ve mevki için yapılacak bir görev değildir. Önemli olan makamı, halk için hizmete dönüştürmektir. Dönem dönem sizlerle bir araya geliyoruz, sizlerin istişarelerine başvuruyoruz.. Bir ay önce TMMOB olarak sizlerle belediyemizde bir araya geldik. Bu şehrin yapılanması konusunda bizler yönetim, sizler icra boyutundasınız. Ortak akıla çok önem veriyoruz. Karşılıklı istişare hem sizleri, hem de bizleri rahatlatıyor. Bizi destekleyen ifadeleriniz çalışma şevkimizi arttırıyor ve motive ediyor. Hepinize teşekkür ederim” derken, belediye çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

“Gurur kaynağımızsınız”

Oda başkanları da, “Odaların tozunu yutan, bizden, içimizden birinin belediye başkanı olmasından, her zaman yanımızda olmasından ve bizleri ziyaret etmesinden gurur duyuyoruz” derken, İSMO Başkanı Alaattin Özbülbül de “Arsuz’da farklı bir medeniyet, farklı bir birlikte yaşam, farklı bir birliktelik ve farklı bir paylaşım görüyoruz. Dil, din, ırk, renk ayırımı yapmadan oldukça geniş bir coğrafyaya hizmet veren, birleştirici, örnek bir belediye başkanısınız. Gönlümüzden geçen; barışın yaşandığı Arsuz’daki bu yapının Türkiye’ye, tüm dünyaya hâkim olması, savaşların son bulmasıdır” şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar