Skip Navigation Links

Kanserden Kurtulmanın Yolu Erken Teşhis

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir.

Kanserden Kurtulmanın Yolu Erken Teşhis

Sağlık   A+a-

        Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır ki bu amaçla oluşturulan “Dünya Kanser Günü” her yıl 4 Şubat Günü Kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanmaktadır.

        Bu kapsamda  İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Birimimiz olarak farklı etkinlikler düzenleyerek Erken Teşhisin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. KETEM Birimimize başvuran vatandaşlarımıza meme kanseri taramaları (mamografi) , rahim ağzı kanseri taramaları (pap-smear) , kolon kanseri taramaları  ve sigara bıraktırma polikliniği hizmeti vermekteyiz. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Birimimize başvuruda bulunan  8000 kişiye meme kanseri taraması (mamografi)  , 3000  kişiye rahim ağzı kanseri taraması , 3000 kişiye kolon kanseri taraması yapılmış ve 700 vatandaşımızın sigarayı bırakmasında profesyonel  destek sağlanarak  kanserden korunması sağlanmıştır.

        4 Şubat 2016 Perşembe  günü İskenderun Primemall AVM’de stand açarak kanserden  kurtulmanın yolunun erken teşhis olduğunu bir defa daha vurgulayarak farkındalık yaratmaya çalıştık. İskenderun Halk Eğitim Merkezinde erkeklere; erkeklerde HPV Enfeksiyonu ve taramanın önemi, kadınlara Meme Kanseri ve HPV Enfeksiyonu konulu seminer düzenleyerek eğitim verdik. 20 yaşından sonra tüm kadınların her ay bir kez kendi kendine muayenesi yapmasına  , 40 yaş üstündeki bayanların da iki yılda bir defa mamografi çektirmesi gerektiğine dikkat çekerek  bilinçlendirme yarattık. Ayrıca  anne sütü ve emzirme konusunda eğitimler düzenleyerek meme kanseri risklerinden uzaklaşmaları konusunda bilgi verdik.

       Eğitimlerimize duyarlılık gösteren  vatandaşlarımıza ve siz basın mensuplarına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyor ve  kendilerine  erken teşhis için şans vermelerini hatırlatmak istiyorum. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet