Skip Navigation Links

Türkiye'nin en büyük anıt bayrağı dikildi

Hatay'ın tarihi kenti Belen'de Türkiye'nin en büyük anıt Türk bayrağı dikildi.

Gündem   A+a-

Hatay’ın tarihi kenti Belen’de Türkiye’nin en büyük anıt Türk bayrağı dikildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılışı yapılacak olan anıtın bu ülkede bayrak sevdasını gönüllerinde taşımayanlara cevap olarak diktiklerini belirten Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar demokratik açılım tartışmaları sürecinde bu anıtın ayrı bir anlamı olacağını söyledi.

Belen’in girişinde tarihi bir değeri olan tepenin zirvesine monta edilen 9 metre yüksekliğindeki Türk bayrağı anıtı bugüne kadar Türkiye’de yapılan en büyük bayrak anıtı olarak biliniyor. Belen’in MHP li belediye Başkanı Cemil Yılmazlar’ın talebi doğrultusunda Heykel tıraş Rıfat Üstündağ ve ekibi tarafından yapımı tamamlanan bir elin tuttuğu Türk bayrağı anıtı vinçlerin yardımı ile üç saat süren çalışmalar sonrasında yerine monta edildi. İskenderun Antakya karayolunun geçtiği yolun kenarında bulunan anıt herkes tarafından çok rahat bir şekilde görünebilecek şekilde konumlandırıldı.

Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar gönüllerinde bayrak sevgisi olmayanların artık bu memlekette gidecek yerlerinin olmadığını belirterek Türkiye’nin en büyük anıt Türk bayrağının açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında gerçekleştireceklerini söyledi.Yılmazlar anıtı görenlerin hayrete düştüklerini belirterek “ Türkiye’de insanımızın hiçbir şekilde siyaset yapmadan bir birine sarılacağı bir günün ortamında böyle bir anıtın Belen’e dikilmesini ben çok anlamlı buluyorum. Ama şu bilinmeliki bu bayrağın bu toprakların bu Milletin sevdasını gönlünde taşımayanların artık bu ülkeyi bırakıp gitmeleri lazım. Biz kabul etmiyoruz. Devletin savcılarının hakimlerinin sınır kapısına kadar götürülüp insanların sorgulanmadan serbest bırakılmaları ve bir zafer kazanmış gibi turlar atmalarını kabullenemiyoruz. Bir taraftan barış güvercinleri bırakılırken diğer taraftan Türk Milletinin unutulmuş olması hakikaten bizleri çok üzdü. Ama şuda bir gerçekki bizim insanımız Türk ve Kürt bir birinden ayrılmaz bir bütündür. Bunuda her ortamda söylüyoruz ancak Türk Milletininde bu ülkede 2. sınıf vatandaş muamelesi görmesinide kabullenmemiz mümkün değil. Bu bakımdan diktiğimiz Türk bayrağı anıtının 29 ekime ve yaşamış olduğumuz bu tartışmalara denk gelmesi Türkiye Anadolu ve Belen açısından gerçekten anlamlı buluyorum. 29 Ekimde yapacağımız açılışa gönlünde Türklük sevdası taşıyan herkesi Belen’e davet ediyorum. Gelsinler haysiyetimiz olan namusumuz olan Türk bayrağı anıtının açılışını görsünler” şeklinde konuştu.
Ezan şahit olsun Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz.
Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar Türkiye’nin içerisinde ulunduğu Demokratik açılım tartışmalarına değinerek sözde teslim olan PKK lı teröristlerin kahramanlar gibi karşılanmasına ser bir dille tepki gösterdi. Kayseri’de gazi ve şehit ailelerinin Valilik binasına alınmamasının ve hakim savcıların teröristin ayağına götürülmesinin Dünyanın başka hiçbir ülkesinde uygulanmayan bir ayıp olduğunu belirten Cemil Yılmazlar ezanlar şahittir bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz dedi. Bu Milleti bir birine düşürmeye çalışıyorlar diyen Yılmazlar “ deniz ötesi ülkelerden aldıkları ev ödevlerini yerine getiriyor hükümet. Gidin bakın Diyarbakırda yapılan kutlamaların masrafları nerden karşılanıyor. Diyarbakır belediyesi hangi kalemden bunları karşılıyor. İç işleri bakanlığı yetkilileri ne yapıyor. Yarın araştıracaklarmı. Günahtır. Dünya Milletlerinde teröristlerin ayağına hakim ve savcı gitmemiştir bu güne kadar ilk defa Türkiye’de yaşanıyor. Yapılanları kınıyoruz. Maalesef orta PKK nın terör örgütü değil AKP PKK ya teslim olmuştur. Terör örgütüne üye olmanın cezası yedi yıldır. 17 yıldır dağda yaşayan terörist boş mu durmuştur hiç elleri tetiğe gitmedimi. Bu çifte standart değimli. Dağdaki teröristle çarpışan gazileri şehit yakınlarını Valilik binasına sokmayacaksınız Devletin hakim ve savcılarını alıp bir sınır kapısında yargılama merasimi yapacaksınız. Bunları yüce Türk Milleti izliyor. Herkes ateşle oynuyor ateşle oynamayı bir kenara bırakıp bu ülkeyi düzgün idare etsinler. Türk Kürt hepsi kardeştir bir birleriyle akraba olmuşlardır. Sorun PKK’dır. Bu ülkenin asli unsurlarını bir kenara itemezler. Oyun ABD’nin yüz yıldır yaptığı bir oyundur. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz kimsenin gücü yetmeyecek. Burası Irak, İran, Suriye değil. Burası Anadolu işte ezan okunuyor ezan şahit olsun bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet