Skip Navigation Links

'Her Ailenin Bir Sosyal Destek Uzmanı Olacak'

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Ak Parti İlçe Binasını Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin
Ak Parti İlçe Binasını Ziyaret Etti
 
 
“Her Ailenin Bir Sosyal Destek Uzmanı Olacak”
 
Perşembe günü akşam ilimize gelen ve gece Ottoman Placede konakladıktan sonra cuma günü Yayladağı ve Altınözü ilçelerine geçerek çadır kentte yaşayan Suriyeli Sığınmacıları ziyaret ederek incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin aynı gün akşam saatlerinde ilçemize geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Dörtyol’da ilk olarak Ak Parti Hatay eski Milletvekili İsmail Soylu’yu yazıhanesinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ardından 18 Temmuz’da aile meclisi kararıyla öldürüldüğü iddia edilen 21 yaşındaki Ceylan Soysal’ın dedesinin evine giderek aile yakınlarıyla görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Ceylan Soysal’ın annesi Sebiha Hicri’ye bir ev verilmesi ve ailenin işsiz olan iki gencine kalıcı bir iş temin edilmesi yönünde Hatay Valiliğine talimat verdiği öğrenildi. Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci ve Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş ile birlikte Ak Parti Dörtyol İlçe Teşkilatına gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin burada Ak Parti İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan, Milletvekili Ecz. H. Bayram Türkoğlu, Belediye eski Başkanı Bilgehan Aksoy, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve partililer tarafından karşılandı.
 
Ak Parti İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan Özerli Mahallesinde yaşanan olaydan toplumsal bir yara almış olduklarını, bu tür cinayetlerin bir an önce sonlandırılması için toplumun her kesiminin ortak bir çaba içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak bakanın ziyaretinden büyük bir memnuniyet ve onur duyduklarını belirtti. Hatay Milletvekili Ecz. Bayram Türkoğlu’da kısa bir konuşma yaparak toplumsal mutabakatla büyük işlere imza atacaklarını, el birliği ile üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını, bu manada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Dörtyol’a ziyaretlerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin burada yaptığı açıklamada Ceylan Soysal cinayetini aydınlatan kız kardeşi Songül H. ile Antakya’da görüştüğünü belirterek ailenin takibini yapacaklarını, özellikle de Songül H.’nin bundan sonra hayatı ile ilgili alacağı kararlarda ve eğitiminde her zaman yanında olacağını vurgulayarak; “Aile ile ilgili süreci takip ediyoruz. Bundan sonraki hayatlarını kolay bir şekilde yönetmelerini sağlayacağız. Ekonomik olarak vakıftan destek vereceğiz. Ama tek başına o destekler yetmiyor. Bunların olmaması için koruyucu önleyici tedbirlerin alınması gerekiyor. Dikkat ederseniz bu aileler mevsimlik işçi. Güldünya öyleydi. Yani bunlar geleneksel aile yapısından modern aile yapısına, kırsaldan kente göç eden ailelerde bu hareketi yönetememeden kaynaklanıyor. Geldiği yerden getirdiği gelenek görenek var. Şehre geldiği zaman şehirleşmeye çalışıyor ve bu süreci yönetemediğinden şiddet oluşuyor. Dolayısıyla bizim bu süreçteki ailelere destek vermemiz gerekiyor. Sayın Başbakanımızın mecliste okuduğu 2 saatlik hükümet programımızın 40 dakikası bizim sosyal politikalar alanına aitti. Sağlıkta yapılan dönüşümle her ailenin bir aile hekimi nasıl olduysa, her ailenin bir sosyal destek uzmanının da olması gerekiyor. Şu anda bizim amacımız ve muradımız o. Uzmanları yetiştireceğiz ve her aileye bir sosyal destek uzmanı vereceğiz. İşte o zaman daha bu olaylar olmadan kontrol altına alınmış olacak. Burada bakınız koca kızı bırakmış, hem kızı hem babayı tehdit ediyor, para vermiyor, her türlü şiddet var. Psikolojik şiddet var, ekonomik şiddet var. İşte biz burada sosyal destek uzmanını devreye geçirirsek bu olaylar olmadan müdahale edilecek. Bunu başarabilirsek maksat hasıl olacak.” dedi. Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu’da bu süreç öncesinde en azından öğretmenlerin bu konularda görevlendirilerek ailelere ziyaretlerde bulunarak durumlarını incelemelerini önerdi. Yaşlıların konut edindirilmesi yönündeki çalışmaları sordu. Yaşlıların ve yeni evlenecek maddi durumu olmayan gençlere konut edindirilmesi yönündeki çalışmaların sürmekte olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; “Biz hükümet programımızda yazılanların acil eylem planını çıkartıyoruz. Bu çalışma doğrultusunda hangi işin hangi ilde ve ne zaman yapılacağı planlanıyor. Bu sayede vatandaşlarımıza daha kaliteli bir yaşam olanağı sunacağız” dedi. Bakan Şahin Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından ilimizden ayrıldı.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 
 



Bakan Dörtyolda 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet