Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Herşey Arsuz ve Arsuzlular İçin”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’un geleceği için Karayolları ve Enerjisa yetkililerinin taleplerine duyarsız kalmadı

“Herşey Arsuz ve Arsuzlular İçin”

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Karayolları 5. Bölge Genel Müdürlüğü ile ENERJİSA yetkilileri ve Uluçınar Köprüsü’nü yeniden inşa edecek olan yüklenici firma temsilcileri ile birlikte koordinasyon toplantısında bir araya geldi.  Toplantıda, Arsuz’un simgesi konumunda bulunan, özellikle  yaz aylarının yükünü çeken ve ilçeye ayrı bir estetik kazandıran köprünün yıkılacak olması nedeniyle üzerinde bulunan 36 bin voltluk enerji nakil hattı, su boruları, telekom ve haberleşme kablolarının deplase çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapıldı.  Su borularının taşınması için HATSU’nun çalışma başlattığı belirtilen toplantıda, Karayolları tarafından yapılacak olan köprünün 15 Haziran’a kadar da tamamlanmasının planlandığı ve mevcut köprünün de önümüzdeki hafta yıkılacağı dile getirildi.

“Taleplere duyarlıyız”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ekonomik ömrünü tamamlayan ve çeşitli nedenlerle taşıma gücünü kaybeden köprünün Hatay Valiliği tarafından 3 Kasım 2015 tarihi itibariyle kullanıma kapatıldığını anımsatarak, Karayolları tarafından yeniden inşa edilecek olan köprünün tamamlanmasıyla ilçe merkezindeki trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.

Yıkım dolayısıyla, halkın elektrik - su -  haberleşme gibi gereksinimleri karşılamak ve mağdur olmalarını önlemek amacıyla ENERJİSA ve Karayolları yetkililerinin mevzuattan gelen tıkanıklığı aşmak adına belediyeden ihtiyaç duydukları teknik destek talebine duyarlı yaklaşan Başkan Nazım Culha, “Hepimiz kamu görevi yapıyoruz. Köprünün biran önce yıkılarak yeniden inşa edilmesi için imkanlar dahilinde hepimiz elimizi taşın altına koyacağız.  Arsuz ve Arsuzlular için yapılacak olan her türlü yatırıma destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Geliş - gidiş şeklinde genişletilerek iki şerit halinde yeniden inşa edilecek köprünün hem esnafımızın hem de halkımızın mağduriyetini en aza indirmesi ve turizm sezonu öncesi tamamlanması en büyük temennimizdir” dedi.

Desteğe teşekkür

ENERJİSA Hatay Bölge Müdürü Selman Nair de, koordinasyon sağlanması açısından toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek, enerji hattını taşıyacak olan çelik konstrüksiyon yapının tesis edilmesi konusunda belediyeden istenilen desteğe olumlu yanıt veren Başkan Nazım Culha’ya teşekkür etti. Çelik yapının kalıcı olacak şekilde tasarlanabileceğini dile getiren Selman Nair, böylece köprünün tamamlanmasının ardından haberleşme ve enerji hatlarının yeniden taşınmasının da önüne geçileceğini iade etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş