Skip Navigation Links

İskenderunlu İşadamları Hassa'da Buluştu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Hassa’da buluşarak ,Hassa Tüneli ve OSB’yi değerlendirdi.

İskenderunlu İşadamları Hassa'da Buluştu

Ekonomi   A+a-

  HASSA TÜNELİ ve Hassa OSB'nin Ülke ekonomisindeki önemi ve bölge iş adamlarını bilgilendirme toplantısı kapsamında, Hassa Kaymakamlığı,Hassa belediyesi ve İskenderun Turizm derneği işbirliği ile Hassa Belediye Konferans Salonunda Tünel ve OSB hakkında bilgilendirme sunumu yapılarak,görüş alışverişinde bulunuldu.
 

Toplantıya ;

 Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir.Hassa Kaymamı Mustafa Pala Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen,Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi ,İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent H.Yılmaz,İskenderun Turizm Dernek Başkanı Sabahattin Uygun,İş adamları Nuri Üysen,Bedrettin Öz, Hassa’nın Hayırsever İş Adamı Sabit Eren,Can Temur,Adnan Ağır,ismail Deliveli ve İskenderunun tanınmış bir çok işadamının yanında oda başkanları Doğaka temsilcileri ,MKÜ ve İskenderun Teknik Üniversite  yetkilileri katıldılar.

Amanos  Fruits  Tesislerinde ki , sera da muz hasadı gerçekleştirildi.Akabinde Hassa Tünelinin açılacağı güzergah ve Hassa Organize Sanayinin yapılacağı volkanik arazi ,Ardıçlı Ziyaret  Tepe’den kuş bakışı gözlendi.Yemek ikramının ardından Hassa Belediyesi Konferans Salonunda,Hassa Tüneli  ve      OSB’nin  ülke ekonomisindeki önemini içeren   sunum yapılarak ,iş adamları ,turizmciler ve akademisyenler tarafından konu  bütün yönleriyle  tartışıldı.

Hatay Vali Yardımcısı Bilal BOZDEMİR,muz serasında yaptığı konuşmada;

Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı sorumluluk alanı içerisinde bulunan Hassa Tüneli ve Hassa OSB’nin gerçekleşmesi için çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini belirterek,

18 Şubat’ta Bilim ve Sanayi Bakanlığı ve 33 kurum yetkililerinin  katılacağı OSB yer tespit çalışmalarının  yapılacağını ifade etti.

 Vali Yardımcımız Sayın BOZDEMİR,

Hassa Tüneli projesinin Nisan 2016 ‘da sonuçlanmasını beklediklerini de, sözlerine ekledi.

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ,Konferans Salonunda ki  sunum öncesi yaptığı açılış konuşmalarında;

Hassa Belediye Encümen kararıyla  Hassa OSB’ye %10 ortaklık kararı aldıklarını  , ortaklık kararını  Valilik vasıtasıyla Bilim Sanayi Bakanlığın onayına sunduklarını belirterek,Hassa Tünel ve OSB’nin gerçekleşmesi neticesinde dışarıya göç veren  Hassa,  göç alan bir konuma gelecektir.  Hassa halkı,tekrar memleketine dönerek,akşam olunca sıcak yuvasında ,sıcak çorbasını içecektir .”dedi.

Hassa Kaymakamı Mustafa PALA ise yaptığı konuşmalarında;

“Bugün bizim için  anlamlı bir gün. Uzun zamandır çalışmaları  devam eden Hassa Tüneli ve Hassa OSB‘yi bölge iş adamlarımızla görüşüyoruz.Bu proje adı üstünde Çılgın bir proje.  Hassa’nın geleceğini değiştirecek tarihi kavşak nokta, olacak bir proje .Bu proje İlçemizin ve bölgenin kalkınma lokomotifi  olacak, bir proje. Bu kalkınma sadece iktisadi yönden değil,sosyal,kültürel ve ekolojik  yönden de bölgeye ışık tutacak,bölgenin canlanmasını sağlayacak bir proje.Bu tür büyük projeler, uzun vadeli  vizyonunu geniş,ufku açık olmalıdır. İlçemizde meydana getireceği değişiklikleri şimdiden kurgulayarak hazırlıklı olmamız gerekir.Burada  herkesin katkısı olmalıdır.Hataylı olarak bu çalışmaları sürekli gündemde tutmalıyız.Biz bu projelere sahip çıkmazsak elbette birileri sahip çıkacaktır.Bizler de hep beraber,idaresiyle,yerel yönetimleriyle,iş adamlarımızda bu projeye katkı sağlamalıyız.” Dedi.

Hassa Proje Ofisinin hazırladığı sunum sonrası,Tünel ve OSB’nin  ticari ve sanayi boyutunu,İTSO Başkanı Levent H.Yılmaz,proje destek boyutunu ise Doğaka Yetkilisi Cenk Özbaykal dile getirdi.

 Toplantı katılımlarından dolayı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent H.Yılmaz ve İskenderun Turizm Dernek Başkanı Sabahattin Uygun plaket takdiminin ardından toplantı sona erdi

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet