Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kirli Savaş Bitmeli

HASİAD'ın gelecekteki lobi çalışmalarına destek olacağına söz veren Başkan Yaman:'Bu kirli savaş bitmeli' dedi.

Kirli Savaş Bitmeli

Gündem   A+a-

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) yönetimini kabulünde, Hatay'ın Suriye'deki savaştan ciddi kayıplar yaşadığına dikkat çekerek, eski günlerde canlılığın yaşanabilmesi için savaşın sona ermesi gerektiğini söyledi.

         Suriye olayları yüzünden Hatay'ın ciddi anlamda ekonomik sorunlar yaşandığını kaydeden Başkan Yaman, "Hatay'da son yıllarda yapılan etkinlikler ne yazık ki istenilen ve beklenen amaca hizmet etmedi. Bunun neden yeterince hizmet etmediği ortada. Suriye gerçeği ciddi yaralar oluşturdu. Bu dönemde beklentiye girmek doğru olmasa da, katkı sunmasından çok, gündem oluşturması açısından değerlendirilebilir. Ancak Hatay'ın yeniden atağa geçmesi için, tek kelimeyle komşumuzdaki kirli savaşın sona ermesi gerekiyor" dedi.

         Defne ilçesi ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Yaman, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ndeki kuruluş çalışmalarının yavaş gitmesinin ister istemez yeni kurulan Defne'ye de yansıdığını ifade ederek, "İmar Planları çalışmalarına start verilmesi sevindirici. İki yılda bitmesi tahmin edilen imar planının uygulama safhasında sorun yaşanmaması için Defne'deki genel görünüm düşünülerek, imar planlarına altlık oluşturacak imar planı çalışmasına girdik. Hedefimiz Defne'de dikkat edilecek hususları göstermektir. Kent Bilgi Sistemine geçiş için Veri Toplama ihalesini verdik. İlçemizde tüm işlere sıfırdan başlıyoruz. Bu da zaman zaman vatandaşın beklentilerine yanıt vermeyebiliyor. Haklı yakınmaları da saygı ile karşılıyoruz. Zira altyapımız eski, elektrik hatlarımız eski, ihmal edilmiş bir yerleşim alanı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Belediye'nin tüm çalışanları canla başla çalışıp, halkımızın beklentilerini karşılamaya çalışmaktadır. Eksiklerimizin bilincindeyiz. Halkımıza söz verdik, sözümüzü yerine getirmek zorundayız" diye konuştu.

         HASİAD'ın 2016 yılı hedeflerini Başkan Yaman'la paylaşan HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, Hatay'ın yeniden yapılandırılması ve gelecekle ilgili kalıcı hizmetler için Hatay lobisini oluşturmaya da başladıklarını ifade ederek, "Kalkınmış illerde uygulanan lobi çalışmalarına benzer Hatay Lobisini oluşturmak için 2 Şubat tarihinde Hatay'ın 10 milletvekilini, Salı günü grup toplantılarının ardından Ankara'da yapmayı planladık. Bu arada tanıtım amacıyla Hatay'da bienal yapılmasını da fiziksel önerici olarak sayın valimize önerdik. Amacımız, Hatay'ın sosyo-ekonomik yapısına destek olmaktır" dedi.

         HASİAD Başkan Vekili Ali Bilir, HASİAD Başkan Yardımcılarından Murat Hayzaran, Nasır Mirioğlu ve M. Kemal Arslanoğlu, HASİAD Genel Sekreteri Mehmet Güçlü, Sayman Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Yıldız, Sami Arıca ve Yusuf Akemoğlu, Denetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Güney ve Metin Urhan'ın katılım gösterdiği toplantıda, HASİAD'ın çalışmalarına destek olmaktan onur duyduğunu belirten Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, her zaman için HASİAD'ın çalışmalarına destek olacağının sözünü de verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar