Skip Navigation Links

İSTE Doğru Rektörünü Buldu..

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ilk kez basının karşısına geçti ve üniversitenin kuruluş vizyonunu açıkladı.

İSTE Doğru Rektörünü Buldu..Web
TV

Eğitim   A+a-

İSTE : Teknoversite…

Prof. Dr. Türkay Dereli Vizyonuyla Beğeni Topladı..

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ilk kez basının karşısına geçti ve üniversitenin kuruluş vizyonunu açıkladı.

Teknoversite vizyonu, hiçbir üniversiteye benzemeyen özgün bir yapı, Dünya’da tek ve özel bir kampüs, teknoloji ve bilimi yaşayan ve yaşatan, bilimden ödün vermeyen, kentin vizyonuna vizyon katan bir cazibe merkezi, çocuk üniversitesi, sosyal, kültürel, bilimsel etkinlikler gibi başlıklarla İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin vizyonunu özetleyen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, dikkatli, titiz ve geleceğe güvenle bakan bir İskenderun Teknik Üniversitesi’nin merkezine öğrenci, öğretim üyeleri ve halkı koyarak insan, bilim ve teknoloji odaklı bir üniversite olacağına dikkat çekiyor ve logodaki “İ” harfinin insan, İskenderun ve İnovasyon’u temsil ettiğina dikkat çekerek büyük beğeni topladı.

Oldukça temkinli ve dikkatli bir yol izlendiği anlaşılan İSTE’nin kuruluş vizyonunda, logo, amblem gibi kurumsal kimliği öne çıkaran hazırlıkların neden uzun sürdüğünü ayrıntılı bir şekilde anlatan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE’de Teknoversite vizyonuyla da büyük beğeni topladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin doğru rektörü bulduğu yorumlarının kulaktan kulağa fısıldandığı basın toplantısında, üzerinde titizlikle durulan logodaki “İ” harfinin İnovasyon’u temsil etmesi ise İSTE’nin hedefleri açısından ayrı bir heyecan uyandırdı.

İskenderun’da sanayi, heyecan ve kültürün olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Türkay Dereli, bu nedenle çok heyecanlı olduğuna  dikkat çekerken, hiçbir üniversiteyi taklit etmeden yepyeni bir vizyonla çıktıkları yolda, sorumluluklarının da büyük olduğunu farkında olduğunu söyledi.

Teknoloji ve üniversitenin birleşiminden oluşan Teknoversite vizyonunun marka tescili için girişimlerinin sürdüğünü belirten Dereli, teknolojiyi yaşamak ve yaşatmak arzularına vurgu yaptı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin vizyonunun kent vizyonuna vizyon katması için çalıştıklarını belirten Türkay Dereli, herkesten sabır ve anlayış beklentisini ifade etti.

Master planı yapılmadan kampüse yatırım yapmalarının mümkün olmadığını hatırlatan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Dünya’da tek olan bir kampüs isteği, teknolojinin yaşandığı ve yaşatıldığı bir üniversite hayali için temkinli hareket ettiklerini söyledi.

Merkez kampüste master planı olmadığı için çevre birimlere yatırımlarının yoğunlaşacağını belirten Türkay Dereli, giriş kapısı dahi belli olmayan bir üniversitede master planıyla birlikte herşeyin zamanla oturacağına dikkat çekerek, öğrenci almış olmak için hareket etmeyeceklerini, işsiz mezun eden bir üniversite olmayacaklarının altını çizdi.

Öğrenci ve öğretim üyeleri ile halkın üniversiteyi yaşatacağına vurgu yapan Türkay Dereli, 13 bin 638 kayıtlı öğrenciden 9 bin civarında öğrencinin aktif olarak öğrenimini sürdürürken, merkez kampüsteki öğrenci sayısının önümüzdeki yıllarda artırılması için çalışacaklarını söyledi.

 

İSTE Doğru Rektörünü Buldu.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet