Skip Navigation Links

Nuri Üysen Verdiği Her Sözün Arkasında Durur ..

Bölgenin tanınmış işadamlarından Nuri Üysen,İskenderun'a kazandıracağı 32 derslikli ortaokulun imza protokolünü Hatay Valiliği’nde gerçekleştirdi.

Nuri Üysen Verdiği Her Sözün Arkasında Durur ..Web
TV

Gündem   A+a-

Üysen, burada yaptığı konuşmada, herkesin yaşamı boyunca birtakım ideal ve amaçlarının olduğunu söyledi.

Kendisinin de eski bir eğitimci olduğunu hatırlatan Üysen, “14 yıl eğitimci olarak hizmet verdim. Gençliğimden beri idealim bir cami ve bir okul yaptırmaktı. Camiyi yaptırmak nasip oldu. İnşallah okulu da tamamlayarak baki kalan bu kubbeye hoş bir seda bırakacağım”dedi.

Türkiye’de üstün zekalı çocukların yetenek alanlarına göre eğitim alabilecekleri ‘Bilim Sanat Merkezleri’nden birini de İskenderun’a kazandırmayı hedeflediklerini belirten Üysen, bu proje için ayrıca çalıştıklarını ifade etti.

Hatay Valisi Ercan Topaca da yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımın en kıymetli yatırım olduğuna dikkat çekti.

Hatay’da şuana kadar 360 bine yakın öğrencinin bulunduğunun altını çizen Topaca, şöyle devam etti:

“Bunlardan 130 bini de Suriye’den gelen misafirlerimizin çocuklarını da eklediğimizde ilimizde yaklaşık 490 bin öğrencimiz var. Bunların derslik ihtiyacı, sosyal ihtiyaçları ve diğer tüm ihtiyaçları kolay sağlanacak şeyler değil. Biz, zamana yayarak bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Devletimizin imkânının yetmediği yerde Nuri Bey gibi hayırseverler devreye giriyor.”

Çocukları bir an önce daha güzel dersliklerde, daha iyi sosyal imkânı olan ve fiziken daha sağlam, okullarda okutmanın önemli olduğunu aktaran Topaca, “Bu okulumuzu 16 derslik, 24 derslik derken 32 derslik ile karara bağladık. Biz burada insan yetiştiriyoruz. Bu okullarda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz eğitim görecek. Gelecek nesil için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu hayırlı işe vesile olan Nuri Üysen’e de yaptığı katkılardan dolayı ben huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu katkıları artarak devam eder.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okulun imza protokolü, Vali Topaca’nın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit tarafından imzaladı.

Protokole, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da katıldı.

Numune Mahallesi’ndeki eski meslek yüksek okulunun yerine yapılması planlanan 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu’nda fen laboratuvarı, sığınak, spor salonu, rehberlik odası, kütüphane ve konferans salonu gibi birçok alanın bulunacağı öğrenildi.

Buarada işadamı Üysen, daha önce de İskenderun’a cami kazandırmıştı.

 

Nuri Üysen Verdiği Her Sözün Arkasında Durur .. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet