Skip Navigation Links

Vergi Gelirlerinin Büyük Bölümü Gümrüklerden

Her yıl 26 Ocak’ta kutlanan Dünya Gümrük Günü dolayısıyla İskenderun Yelken Kulübünde etkinlik düzenlendi.

Vergi Gelirlerinin Büyük Bölümü Gümrüklerden

Gündem   A+a-

Her yıl 26 Ocak’ta kutlanan Dünya Gümrük Günü dolayısıyla İskenderun Yelken Kulübünde etkinlik düzenlendi.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, “İthalat rakamlarında 2013 yılında zirveden itibaren bir düşüş var. Bölgemizdeki her türlü olumsuzluk yani Suriye’deki, Irak’taki hatta Rusya’yla yaşanan problem nedeniyle Orta Asya’daki, Mısır’daki her türlü problem bir şekilde bizim ticaret hacmimize yansıması oluyor” dedi. Korkmaz, Türkiye geneli 2015 yılında ihracatın %30 kayba uğradığını bölgede ise resmen bir çöküş yaşandığını söyledi.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün organize ettiği etkinliğe, Hatay Vali Yardımcıları Hakkı Ünal, Mehmet Eriş, Garnizon Komutanı - 39'uncu Mknz. P. Tug. K. Tuğgeneral Hasan Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Sg Kur. Yb. Erdinç Balkan, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Kamil Türkdönmez, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz, Hatay Gümrük Müşavirleri Dernek Başkanı Gümrük Müşaviri Mehmet Şahin Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri Gökhan Gökpınar, Diyap Atar ve Selami Ergüven, Deniz Nakliyeciler Derneği, bölgede yerleşik olarak iş yapan Gümrük Müşavirleri, Roro işleticileri, İş dünyası temsilcileri, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü bağlantılı gümrük idarelerin müdürleri ve gümrük çalışanları katıldı.

2012 yılından itibaren bölgenin ithalat seyriyle ilgili beyanname sayılarının her gün bir önceki yıla göre arttığını ifade eden Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, “İthalat rakamlarında 2013 yılında olduğumuz zirveden itibaren bir düşüş var. Bölgemizdeki her türlü olumsuzluk yani Suriye’deki, Irak’taki hatta Rusya’yla yaşanan problem nedeniyle Orta Asya’daki, Mısır’daki her türlü problem bir şekilde bizim ticaret hacmimize yansıması oluyor. 2012 yılındaki ithalat rakamımız 10,4 milyar iken bu sene yaklaşık 9 milyar dolarla kapatıyoruz. Bu da düşüşümüz olduğunu gösteriyor. Bir önceki yıla göre %10 düşüşümüz olmuştur. Bu ihracat rakamlarımızda ilerleyen yıllarda rakamlarımız artıyor. 2012 yılında 21 bin 600 iken 2015 yılında sayısal olarak yaklaşık ikiye katlanmıştır. Ama ihracat değerler düşüyor. 2014 yılında 3 Milyar dolar ihracatımız var iken 2015 yılında yaklaşık %30 kayıp olmuştur. Türkiye’nin toplam kaybı %7 – 8 civarında bizim bölgemizde resmen bir çöküş yaşandı. Buda özellikle Kuzey ırak’taki olayların etkilediği Demir Çelik sektörüne olumsuz etkileri açıkça gösteriyor” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet