Skip Navigation Links

Tammura'da para değil, anılar var!

Kampüs Temel Lisesi Kurucusu Recep Yıldırım, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'ya Tammura adlı ilk kitabını hediye etti

Tammura'da para değil, anılar var!

Arsuz   A+a-

Eğitimci kimliğiyle tanınan Kampüs Temel Lisesi Kurucusu Recep Yıldırım, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'yı makamında ziyaret ederek, Tammura - Zeybek Sokak hikayeleri adlı ilk kitabını hediye etti.

Zeybek Sokak'taki çok kültürlü yaşamın kardeşlik hikâyelerini ve yok olmaya yüz tutan çok kültürlü hayatın hatıralarını yazıya döktüğü kitabının çok ilgi görmesinden mutlu olduğunu söyleyen Edebiyat Öğretmeni Recep Yıldırım, kitabın adını taşıyan 'Tammura'nın toprak kumbara anlamına geldiğini belirterek, kumbara ile ilgili çocukluk anılarını anlatarak geçmişe kısa bir yolculuk yaptı.

Kitabın çok kültürlü yaşamın yanı sıra sokak yaşantısındaki anıları da anlattığını ifade eden Yıldırım, “Tammura, toprak kumbaranın yanısıra aynı zamanda da gömü ve define anlamı da taşıyor. Arapça olarak bilinse de aslında Aramice bir sözcük. Çocukken hepimiz çıraklık yapar ilk haftalığımızla gider tammura alır ve harçlıklarımızı biriktirirdik. Bir süre sonra kumbarayı kırar toplanan paralarla hem ailemizin, hem de kendimizin ihtiyaçlarını karşılardık. Tammura, biriktirmekle de ilgilidir. Ben de anılarımı Tammura’da biriktirdim. İskenderun’da büyüdüğüm bir tarafı Katalik Kilisesi'ne, bir tarafı Ermeni Kilisesi'ne bakan, bir kaç adım ötesinde Süryani Kilisesi ile havra bulunan Zeybek Sokak’taki kardeşçe yaşamı dile getirdim. Bu kardeşliğin bütün ülkeye hakim olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tammura adlı  kitabın kısa hikayelerle yakın tarihi günümüze taşıdığını belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, hem ziyaretinden, hem de hediye ettiği kitaptan dolayı konuğu Recep Yıldırım'a teşekkür etti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet