Skip Navigation Links

HBB’den Çiftçilere 8000 Adet Fidan

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından meyveciliği geliştirme projesi kapsamında önceki gün İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğüyle

HBB’den Çiftçilere 8000 Adet Fidan

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından meyveciliği geliştirme projesi kapsamında önceki gün İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa olarak narenciye üreticilerine 8000 adet minowase ve okitsu fidanları dağıtıldı.

Fidan dağıtım törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, CHP ilçe Başkanı Özel Gökisaoğlu, Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Tanju Katipoğlu, Dörtyol Belediye eski Başkanı Fadıl Keskin, Büyükşehir ve Dörtyol Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ile çak sayıda üretici katıldı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmada kurumlar arası işbirliğinin toplumların ve yaşanılan çevrenin gelişmesine ve kalkınmasına olan olumlu katkılarından bahsederek Dörtyol’un önümüzdeki süreçte çözümlenmesi gereken sorunlarına değindi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal’da Dörtyol ve çevresinin tarımsal bir portresini çizerek bu gün dağıtılan fidanlarla üreticinin daha mutlu ve müreffeh bir yapıya kavuşturulacağını belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı konuşmada; “Hatay Büyükşehir Belediyesi Park - Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünün üstlendiği misyon gereği kentimizin başlıca geçim kaynaklarından birini oluşturan tarımın sürdürülebilir ve nitelikli olabilmesi için farklı projelerle üreticiyi desteklemektedir. Bu doğrultuda tarımı doğrudan veya dolaylı desteklemek için 2015 yılında 11.000.000 TL tutarında tarımsal hizmetlere kaynak aktarılmıştır. 4 adet Sulama göleti ve muhtelif çaplarda 64.000 m kapalı sistem sulama hattı, 6100 m sulama kanalı, 200 adet sulama rögarı, 73 adet Sanat Yapısı; bent, yol geçidi, tarla prizi yatırımı yapılmıştır. Bu yatırımlardan 88.500 m kanal temizliği, 490 m sulama kanalı, 11.000 m sulama hattı 94 adet sulama rögarı ve 118 işçi alımı Dörtyol, Erzin ve Payas bölgesinde gerçekleşmiştir. Ayrıca Dörtyol Belediyesi ve Doğaka işbirliği ile soğuk hava deposu projelendirme çalışmalarımız devam etmektedir.

Hatay’ın Çiçekleri - Çiftçinin Ekmeği Projesi ile 250 adet sera yapımıyla özellikle dar gelirli üreticilere ek gelir sağlayacak projemiz uygulamaya konulmuştur. Ayrıca Antakya, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinde meracılığı yaymak ve geliştirmek amacıyla 7 adet Mera Islahı ve Amenajmanı projesi, zararlılarla biyolojik mücadele için üreticiye Predatör Avcı Böcek Dağıtım Projesi ve Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projeleri Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Dörtyollulara seçim döneminde modern bir mezbahane sözü verdiğini belirten Başkan Savaş, bu sözünü yineleyerek; “Modern mezbahanemizin yeri ile ilgili yazışmalarımız tamamlandı ve nihayetlendi. Projesi ha-zırlandı. Bundan sonraki süreç ihale aşaması. En kısa zamanda ihalesini de yaparak Dörtyollu hemşerilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız. Ayrıca Belediye Başkanımız Fadıl Keskin bey döneminde yapımı başlanan ve hizmete soktuğumuz arıtma tesisimize de ilave yaparak daha kapsamlı ve kullanılışlı hale getirecek, eksik kalan kanalizasyonları tamamlarken Dörtyol içme suyu şebekesini de yenileyeceğiz” dedi.

Tören daha sonra üreticilere fidan dağıtımı ve ikramlarla devam etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet