Skip Navigation Links

2. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi'nde ilk sertifika heyecanı

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek: Toplumumuzun bilgi seviyesi Kültürevleri ile yükselir

Gündem   A+a-

sertifika b.jpg" alt="" />
 
2. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde ilk sertifika heyecanı
 
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek: Toplumumuzun bilgi seviyesi Kültürevleri ile yükselir
 
İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin Sakarya Mahallesi’ndeki 2. şubesinde, ilk sertifika töreni düzenlendi.
Okuma yazma, el sanatları ve dikiş branşlarındaki kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek’in katılımıyla sertifikaları verildi.
Törende yaptığı konuşmasında, okuma yazma kursuna katılanlara, “Öğrenmenin yaşı yoktur. İyi ki kursa katıldınız ve okuma öğrendiniz” diye seslenen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Mutlaka toplumumuzun bilgi seviyesini yükseltmemiz lazım. Bu da kültürevleri ile olur” dedi.
Dikiş kurslarına katılanların, her şeyi dikebileceğini ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, üretmek gerektiğini söyledi.
Kursları tamamlayarak sertifika alan kadınlar, Kadın Kültürevleri açması nedeniyle, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek’e teşekkür etti.
 
‘Musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşacağız’
Törende, yapılan çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun’un birinci derecede sorunu içmesuyuydu. Halkımız musluktan su içemiyordu. Su şebekesi ömrünü tamamlamıştı. İsmet İnönü Mahallesi’nde içmesuyu şebeke döşeme inşaatı başladı. Çok sağlıklı borular döşeniyor. Çalışmamız hızla devam ediyor. 600 binaya yeni şebekeden su bağlandı. En geç 1.5 yıl sonra musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşacağız” dedi.
Yangın hidrantları kurulduğunu, İtfaiyenin yangın hidrantıyla olası yangına rahatlıkla müdahale edebileceğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halk çeşmeleri yapıldığını ve sayılarının arttırılacağını söyledi.
Denizle köprü olacak iskele yapımına başlanacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskeleye başlıyoruz. 150 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde çok güzel iskele yapacağız” dedi.
 
‘Altyapı bir kentin olmazsa olmazıdır’
İkinci büyük sorunumuz çöple ilgili yapılan çalışmalara değindiği konuşmasında, vahşi çöp depolama alanının ıslah edildiğini, karasinek ve çöp koku ve dumanının bittiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ileri teknoloji artığının ancak yüksek teknolojiyle çözülebileceğini, ileri teknoloji özellikte çöp fabrikası yapımının sürdüğünü söyledi.
Kursiyer bir kadının, elektrik kesintisine değinmesi üzerine, elektrik şebekesi, doğalgaz ve içmesuyu şebekesenin döşeme çalışmasının sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çalışmalar bittikten sonra üstünün tamamen asfaltlanacağını ve İskenderun’un altyapısı sağlam bir şehir olacağını söyledi.
Eskiden her yağmurda pek çok yerde su birikintileri yaşanırken, drenaj kanallarıyla İskenderun’un sel riskinden kurtarıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek,
“Bunlar bir kentin yaşanabilmesi için olmazsa olmazıdır” dedi.
 
 
‘Birbirimizi seveceğiz, ülkemize sahip çıkacağız’
Tutumlu ve birbirimize saygılı olmamız, ülkemizi korumamız gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çocuklarımızı sevgiyle yetiştireceğiz. Bizi bizden başka bir memleket kurtarmaz” diye konuştu.
Yapılan çalışmalarla sahilin muhteşem olacağını, 3. Sosyal tesisin yapıldığını, dördüncüsünün de yapılacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Eski Kılçık’ın yerine çok güzel bir nikah salonu yapıyoruz.” dedi.
Halka hizmetin önemli olduğu bilinciyle hareket edildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Önemli olan halka hizmettir. İnsaniyete hizmet her insana da nasip olmuyor. Ben bunun bilincindeyim. Elimden geldiğince çalışıyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı, çevreye çöp ve çekirdek kabuğu atılmaması ve atanların uyarılmasını istedi.
 
‘Teknolojinin imkanlarından halkımızı yararlandırıyoruz’
Törende, e-belediye sistemine geçildiğini, Çankaya Mezarlığında KİOSK sisteminin hayata geçirildiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, vefat eden kişinin ismi yazıldığında mezar bilgileri gösterildiğini, bunun çıktısının alınabildiğini ve dua da okutulabileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu sistem Çankaya Mezarlığında başladı. Karaağaç Asri Mezarlıkta da yapılacak. Teknolojiyi hizmetlerimizde uyguluyoruz. Mezarlıklara parke taşı döşeme çalışması yapıyoruz” dedi.
Belediyemizin 444 1939 nolu çağrı merkezinin arandığında her türlü şikayet, istek ve önerilerin iletilebileceğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, taziye evi yapımının sürdüğünü kaydetti.
Risk oluşturan ve çatlaklar bulunan eski 25 metrelik köprünün yıkılarak, yerine 50 metre genişliğinde büyük yeni köprü yapımının aralıksız sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, arsası alınarak yapılan İtfaiye Müdürlüğü binasının hizmete girdiğini anımsattı.
İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasında, Afet Koordinasyon Merkezi de oluşturulduğunu anlatan Belediye Başkanı’na, kadınlar, “Diğer İtfaiye binası çok yetersiz ve çok eskiydi. Yeni İtfaiye binamız çok modern. Size çok teşekkür ediyoruz” dediler.
 
‘Kadınlar hayat mücadelesinin isimsiz kahramanlarıdır’
Yeni parkların yapımının sürdüğünü, spor kondüsyon aletleri kurulduğunu anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, spora, çocuk ve gençlerimize verilen önemle sportif etkinlikler düzenlendiğini, belediyemizin ücretsiz basketbol kursuna 800 çocuğumuzun katıldığını kaydetti.
Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını, Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri açıldığını söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hayat mücadelesinin kadınlar isimsiz kahramanlarıdır. Her zaman bunun bilincindeyim. Her zaman sizi takdir ediyorum ve her zaman sizin hizmetinizdeyim” dedi.
Kursları tamamlayan kadınlarımıza, sertifikalarını Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet