Skip Navigation Links

Gündem devlet hastanesi!

Hatay Büyükşehir Meclisi’nde Arsuz Devlet Hastanesi’nin imar planı değişikliği de var

Gündem devlet hastanesi!

Arsuz   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştireceği Ocak ayı olağan ilk toplantısında Arsuz Arpaçiftlik Mahallesi’nde yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili imar planı değişikliği de gündeme gelecek. Arsuzlular’ın uzun süredir beklediği hastane için Arsuz Belediyesi geçtiğimiz ay 1/5000 ölçekli Koruma amaçlı Nazım İmar Planı teklifini onaylayarak, büyükşehir meclisine sunmuştu.

35 gündem maddesinin görüşüleceği mecliste, hastanesi olmadığı için Arsuz’un en önemli ihtiyaçları arasında yer alan devlet hastanesinin yanı sıra aralarında Gökmeydan ve Akçalı mahallelerine ait imar planları arasındaki uyuşmazlıklarla ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin de bulunduğu  uygulama imar planı değişikliği içeren 4gündem maddesi bulunuyor.

Meclisin 13. gündem maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Arsuz İlçesi Arpaçiftlik Mahallesi 275 ve 276 numaralı parsellerde hastane yapılması amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi’nin ilçenin hastane ihtiyacı dikkate alınarak oybirliğiyle kabul edilmesi bekleniyor. Devlet hastanesi bulunmayan, sağlık hizmetlerinde büyük oranda İskenderun’a bağımlı olan Arsuz’da yapılması planlanan hastane Arsuzlular’ın sağlık anlamındaki birçok sıkıntısını giderecek.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet