Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Rus Kadın Canlı Bomba Olarak Geri Dönecekti

IŞİD'e eleman kazandıran M.K tutuklandı.

Rus Kadın Canlı Bomba Olarak Geri Dönecekti

Yaşam   A+a-

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda yakalanıp tutuklanan Rus uyruklu kadının, Suriye'den canlı bomba eğitim alıp geri dönerek sansasyonel eylem yapacağı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana'da sansasyonel eylem yapacak militanların ve IŞİD'e katılmak üzere Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu şahısların olduğu bilgisine ulaştı. Bu bilgi doğrultusunda zanlıları takibe başlayan polis 10 Ocak 2015 tarihinde şafak vakti operasyon için düğmeye bastı.
Polis eş zamanlı olarak özel harekat polis ve helikopter desteğiyle 11 farklı adrese operasyon yaptı. Yapılan operasyonda sansasyonel eylem hazırlığında olduğu belirlenen C.K., İ.G., S.Ö., İ.B., İ.B., E.B., M.K. ve T.Ö. yakalandı. Ayrıca Türkiye üzerinden Suriye'de IŞİD'e katılmak üzere gelen Mısır uyruklu M.S.İ.G., N.S.M.H., S.M.İ.M., M.M.İ.M. ve M.E.M., Fas uyruklu F.B., W.E.B. ve A.E. ile Rus uyruklu G.R. adlı şahıslarla birlikte 7 çocuk yakalandı.
Evlerde yapılan aramalarda ise 2 pompalı tüfek, 3 bıçak ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Yakalanan 8 Türk vatandaşı ile IŞİD'e katılmak isteyen zanlılar bir gün boyunca emniyette sorgulandı. Zanlılar bugün sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen zanlılardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı M.K. ile Rusya vatandaşı G.R. tutuklandı. Tutuklanan Rus uyruklu kadının Rusya'nın Dağıstan bölgesinden geldiği, Suriye'ye geçip burada bomba eğitimi alacağı, daha sonra canlı bomba olarak tekrar döneceği, Rusya ya da Türkiye'de büyük bir sansasyonel eylem yapacağı öğrenildi.
Yabancı uyruklu diğer şahıslar ise Adana İl Göç İdaresine teslim edildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş