Skip Navigation Links

İskenderun Belediyesi strateji plan hazırlığında..

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek'in yazılı açıklamasında, Belediyenin bulunduğu nokta ile ulaşmayı hedeflediği durum arasındaki yolu tarif eden bir

Gündem   A+a-

İskenderun Belediyesi üst yönetiminin değişmesi üzerinde yönetim “Stratejik Plan” yenilemesi yapma kararı aldı. Stratejik planın hazırlanması çalışmalarının Stratejik Planlama Koordinasyon Kurulu tarafından başlatıldığı bildirilen İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in yazılı açıklamasında, Belediyenin bulunduğu nokta ile ulaşmayı hedeflediği durum arasındaki yolu tarif eden bir çalışma olduğuna vurgu yapıldı.
İskenderun Belediyesi strateji plan hazırlığında..
İskenderun Belediyesi’nin yapacağı tüm hizmetleri plan ve program çerçevesinde oluşturmayı ve bütçelendirmeyi amaçlayan çalışma hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, “5393 Sayılı Belediye Kanunu 41. maddesi gereğince “nüfusu 50.000’in üzerinde olan Belediyeler Stratejik Planlama yapmak ve uygulamak zorundadır” hükmü gereği Belediyemizin 2007-2011 stratejik planı mevcut iken Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 7.maddesi gereğince ‘Mahalli İdarelerde üst yöneticinin değişmesi halinde ilgili mahalli idarenin Stratejik Planlanı yenilenebilir’ hükmü doğrultusunda 29 Mart 2009 yerel seçimleri neticesinde belediyemizin üst yönetimi değiştiğinden Stratejik planın yenilenmesi kararı alınmıştır. Bu kapsamda 05.06.2009 tarih ve 47 sayılı meclis kararı ile 2010-2014 yıllarını kapsayan stratejik planın hazırlanması çalışmaları Stratejik Planlama Koordinasyon Kurulu tarafından başlatılmıştır. Stratejik Planlama çalışması kısaca; Belediyemizin yapacağı hizmetlerin planlanıp bütçelendirilerek sonuçlandırılması ve sonuçların değerlendirilmesi amaçlı bir çalışma olup, Belediyenin bulunduğu nokta ile ulaşmayı hedeflediği durum arasındaki yolu tarif eden bir çalışmadır. Stratejik Planlama; neredeyiz sorusuyla başlamakta, nereye gitmek istediğimiz belirlenmekte, geleceğe yönelik amaçlara hangi yolla ve nasıl ulaşılacağı ortaya konulmakta, mali kaynak yapıları oluşturulmakta ve son aşamada başarımız ölçülmektedir. Bu program, halkımızın ve tüm kurum ve kuruluşların görüş ve desteği doğrultusunda planlanarak yapılacaktır. Bu programın oluşturulması için belediyemiz Web sitesinde “Dış Paydaş Anket Formu” oluşturulmuş olup halkımızın katılımına açılmıştır. Ayrıca kurum ve kuruluşlar ile gerekli yazışmalar yapılarak, Stratejik Planlama çalışmalarına hız verilmiştir.” Dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet