Skip Navigation Links

Toroslar EDAŞ’tan Hatay’a Acil Eylem Planı

Etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle Toroslar EDAŞ ekipleri, Hatay ili genelinde sürdürülebilir enerji sağlayabilmek

Toroslar EDAŞ’tan Hatay’a Acil Eylem Planı

Gündem   A+a-

Etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle Toroslar EDAŞ ekipleri, Hatay ili genelinde sürdürülebilir enerji sağlayabilmek adına oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşın tedbirlerini artırdı.

Hatay’da 4-6 Ocak tarihleri arasında yaşanan olumsuz hava koşulları elektrik şebekesinde hasarlara neden oldu. Bu afet durumu nedeniyle planlanan ve kamuoyuna açıklanan kesintilerin dışında Hatay ve İskenderun çevresinde 5 Ocak’ta 63 adet, 6 Ocak’ta ise 72 adet yüksek gerilim (YG) arızası meydana geldi. İlde yaşanan yoğun kış şartlarından kaynaklı söz konusu elektrik kesintilerini en aza indirgemek amacıyla Toroslar EDAŞ tarafından bir dizi önlem alındı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek aksiliklere erken müdahale edebilmek amacıyla vardiyalı çalışan tüm arıza ekipleri 24 saat esasına göre mesaili olacak şekilde çalışmaya başladı. Öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru taşıyan iletken kopmalarına müdahale edilirken, Hatay genelinde bulunan mevcut bakım ve onarım ekiplerine ilave olarak Toroslar EDAŞ sorumluluk bölgesindeki diğer illerden ilave ekip ve araç desteği alındı. Bu süreçte ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon azami ölçüde sağlandı.

Çalışmalara Hız Kesmeden Devam Ediliyor

Öte yandan 2015 Aralık ayı içinde İskenderun, Belen ve Arsuz ilçelerinde toplam 600 bin TL tutarında bütçe ile bakım çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda, toplam 8.5 km uzunluğundaki hatta bakım çalışması yapılırken, 6 adet trafoda kapasite artış çalışması başlatıldı. Bunun dışında muhtelif şebeke ekipmanlarında yenileme ve onarım çalışmaları yapılırken, 2015 yılında muhtelif lokasyonlarda toplam 21 adet elektrik dağıtım trafo değişimi tamamlandı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet