Skip Navigation Links

Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Atölye' ye Dönüştü

21.09.2010 tarihinde açılışı gerçekleştirilen ve çalışmalarına başlayan İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi yaklaşık iki buçuk

Gündem   A+a-

Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Atölye’ ye Dönüştü

21.09.2010 tarihinde açılışı gerçekleştirilen ve çalışmalarına başlayan İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi yaklaşık iki buçuk aylık bir süre içerisinde çalışmalarını yoğunlaştırarak İskenderunlu kadınların toplandığı bir mekan haline geldi.
Kadınlar için çeşitli konularda beceri kursları düzenlemek ve bunun yanı sıra sosyal ve kültürel alanda çeşitli çalışmalar düzenlemek amacıyla çalışmalarına başlayan merkez, şimdiden bir sanat atölyesine dönüştü. Kurslar halk eğitim merkezinden gelen öğretmenler tarafından veriliyor. Çalışmalara gönüllü olarak öğretmenlerde dışarıdan destek veriyor.
Karakalem, yağlıboya, resim çalışmaları halk eğitim merkezinden gelen Meryem Yıldırım tarafından yönetiliyor. Resim eğitimine 30’dan fazla hanım katılıyor.
El sanatları kapsamında ahşap ve kumaş boyama, kurdela nakışı, punch işi ve tel kırma kursları halk eğitim merkezinden, öğretmen Emel Doğramacı tarafından veriliyor. Çok sayıda hanım bölümler halinde bu kurslara katılıyor.
Takı tasarım kursları gönüllü öğretmen Erdal Demir tarafından veriliyor. El örgü çalışmaları gönüllü öğretmen Nazan Köse tarafından verilen el örgü kurslarına çok sayıda hanım ilgi gösteriyor.
Bu beceri kurslarının yanı sıra, gönüllü emekli öğretmen Zeynep Ağır tarafından okuma yazma kursları verilmektedir.
Satranç eğitimi çocuk ve yetişkin olmak üzere iki bölümde ilköğretim öğretmeni Serkan Gökbulut tarafından gönüllü olarak verilmektedir.
Merkezin çalışmaları kapsamında bilgisayar kursu İskenderun Rotary kulübü ile işbirliği halinde halk eğim merkezinden gelen öğretmenler tarafından yirmibeş kişilik gruplar halinde veriliyor. Bilgisayar kursları bilgisayarlarla donatılmış İskenderun Rotary kulübü binasında davam ediyor. Bu kurslar için çok sayıda müracaat yapılmıştır.
Halk Eğitim Merkezinden gelen öğretmenler tarafından beceri kurslarında kursiyerlere sertifika da verilecek. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde kursiyerlerin çalışmaları sergilenmesi için hazırlıklar sürdürülüyor. Öncelikle kara kalem ve yağlı boya resim çalışmaları sepilenecek.
Çalışmaları süren kurslara ek olarak evde çocuk-yaşlı bakımı için hazırlıklar yapılmaktadır.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet