Skip Navigation Links

BESYO'ya Başvuru Patlaması

Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu her geçen yıl inanılmaz talep ile karşı karşıya!

Gündem   A+a-

 
BESYO’ya Başvuru Patlaması
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu her geçen yıl inanılmaz talep ile karşı karşıya!
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koç, yapmış olduğu açıklamada şu hususlara değindi:
“19 yıllık bir geçmişe sahip olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, üniversitemiz yönetiminin desteği ile hızla gelişmekte ve Tayfur Sökmen Yerleşkesi içinde yer alan binası ve tesisleri ile çağdaş eğitim – öğretim yaparak hedeflenen uluslararası standartlara yaklaşmaktadır.”
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümlerini tercih eden 330’ u bayan, 1164’ ü erkek olmak üzere toplamda 1494 aday öğrencinin rekabetine tanıklık edeceğini, bu başvuru sayısının kuruluşundan bugüne elde edilen en yüksek başvuru olduğunu belirten Koç, yoğun talep nedeniyle başvuru süresinin uzatıldığını, ayrıca sınav süresinin de iki gün daha uzatılarak 12 Temmuz 2011 Salı günü bitirilecek şekilde programlandığını, Yüksekokulumuz Resmi Web (http://www.mku.edu.tr/yo/besyo/) sayfasında ilan edildiğini bildirmiştir.
BESYO Müdürü Koç:
“Sınavımız “Beceri ve Koordinasyon Testinin” uygulaması şeklinde yapılacaktır. Toplam 9 ayrı istasyondan oluşan bu testte, adaylar zamana karşı yarışırlar. Beceri-Koordinasyon testini tamamlama süresi fotosel ile ölçülerek saptanır ve kaydedilir. Sınav sırasında her adaya iki tekrar hakkı verilir. Bunlardan iyi olanı değerlendirmeye alınır. Testi 40 saniyenin üstünde tamamlayan erkek, 1 (60 sn) dk’ nın üstünde tamamlayan bayan adayların dereceleri kaydedilmez; değerlendirmeye alınmaz ve elenirler. Adayların tüm sınav anları, video kamera ile kayıt altına alınarak yetenek sınavlarında veli ve öğrencilerin endişelerini giderilecek ve herhangi bir itirazda bu görüntüler tekrar incelenecektir.” diyerek sözü Güder’e bıraktı.
Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise yaptığı açıklamada:
“Yüksekokulumuzda 7 öğretim üyesi ve 6 öğretim görevlisi toplam 13 öğretim elemanı bulunmaktadır. Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümlerine öğrenci alan Yüksekokulumuzun temel amacı; Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, araştırıcı ve çağdaş düşünceye sahip Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri, Antrenörler, Spor Yöneticileri ve Rekreasyon Liderleri yetiştirmektir. Bu programlarımızdan mezun olacak öğrencilerimizin de eğitimleri süresince elde edecekleri girişimci ruhları ve mesleki yeterlikleri ile başta ülkemiz olmak üzere, uluslararası alanda üretkenlikleri ve başarıları ile Üniversitemizin adına yakışır yerde olacaklarına inancımız tamdır. Mezunlarımız, öğretmenlik mesleği dışında G.S.G.M.' ye bağlı kuruluşlar, yerel yönetimler, turistik tesisler, spor kulüpleri, ve salonlarında görev yapabilmektedirler. Ayrıca, okulumuz yeni yapılan 2000 kişilik seyirci kapasiteli spor salonu, cimnastik salonu, tam olimpik yüzme havuzu ve diğer açık spor tesisleri ile ülkemizin sayılı yüksekokulları içinde yer almaktadır.
Sınav başvurularında ‘Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri’nin spor –alan / kol bölümlerinden mezun olan adayların ve milli sporcuların 2011 – YGS puan türlerinden birinden en az 180.000 ve daha fazla puan almış olanların kayıt yaptırabildiği yetenek sınavlarında, her sezon çeşitli söylentiler çıkartılır. Veli ve öğrencilerin endişelerini gidermek için sınavları kamera ile kayıt altına alacağız.
Bu yıl yüksekokulumuzun bölümlerine toplamda 240 öğrenci alınacağını, öğretmenlik bölümüne 20' si bayan 60’ar, antrenörlük, spor yöneticiliği ve rekreasyon bölümlerinin birinci ve ikinci öğretimine de 10'u bayan 30'ar öğrenci alınacaktır” sözleriyle bilgi verdi.
Rektör Güder, yetenek sınavlarında 15 gözetmenin görev yapacağını kaydetti. Ayrıca Yüksekokulumuzda; “Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümleri”ne ilk defa hafif derecede bireysel yetersizliği olan bireyler için kontenjan ayrıldığını ifade etmiştir. Güder, sınav değerlendirmeleri hakkında ise şu açıklamaları yaptı:
“Yerleştirmeye esas olan puan, 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzundaki açıklamalar doğrultusunda belirlenir. Özel Yetenek Sınavı’nı oluşturan tüm testlerden elde edilen dereceler standart T-puanına çevrilir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümleri için; Beceri-Koordinasyon testi sonucu elde edilen T- puanının % 100’ü alınacaktır. Antrenörlük Bölümü için Beceri-Koordinasyon testi sonucu elde edilen T-puanın %50’ si, Spor Özgeçmişi değerlendirmesi sonucu elde edilen T-puanın %50’si toplanarak Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP) elde edilir. Bu puanın (ÖSYP) ağırlıklandırmaya girebilmesi için standart puana çevrilmesi gerekir (ÖYSP-SP). Ayrıca Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) da ÖSYM 2011 kılavuzunda belirtilen formülle hesaplanarak adayın yerleştirme puanı (YP) hesap edilir. Adaylar YP puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere sıraya konacak ve tercih sistemine göre her bölüm için ilan edilen kontenjan kadar aday sınavı kazanmış olacaktır. Kazananlar listesinde son sırayı alanlar arasında (YP) puanlarının eşit olması durumunda ÖSS-P puanı yüksek olan aday tercih edilecektir. ÖSS-P puanların eşitliği durumunda ise AOBP’ ye bakılacaktır. Başarılı olup da belirtilen tarihlerde kesin kaydını yaptırmayan adayların yerine puan sıralamasına göre ilan edilecek yedeklerden yerleştirme yapılır.”
Rektör Güder, BESYO’ ya bu kadar başvurunun yapılmasında Mustafa Kemal Üniversitesi adına gurur duyduğunu belirterek adaylara sınavlarda başarılar diledi. Huzur ortamında bir sınav olmasını temenni etti.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet