Skip Navigation Links

Özkurtulmuş'un Çilesine HATSU Son Verdi

(HATSU),Reyhanlı ilçesinde kirli ve paslı boruların değiştirdiğini bildirdi.

Özkurtulmuş'un Çilesine HATSU Son Verdi

Gündem   A+a-

Hataylılara temiz içmesuyunun sağlanması amacıyla çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Reyhanlı ilçesinde kirli ve paslı boruların değiştirdiğini bildirdi.    

 

Reyhanlı ilçesine bağlı Özkurtuluş Mahallesi’nde içmesuyu şebekesinin kirli olmasından dolayı suyun içilemeyecek durumda olup şebekenin bypass edildiğini ve ivedi bir şekilde yapılan yenileme çalışmasıyla 350 evin tertemiz içmesuyuna kavuşacağının altını çizen HATSU Genel Müdürlüğü, çalışma çerçevesinde mahalleye toplamda 3 bin 300 metre içmesuyu şebekesinin döşendiğini bildirerek, şebekenin 2 bin 800 metresi 110’luk, 500 metresi ise 75’lik borularla çekildiğini açıkladı.

 

Yıllardır bakım, onarım ve yenileme görmeyen içmesuyu şebekelerinin 1 paletli ekskavatör, 1 kepçe, 1 traktör ve 10 personelin yürüttüğü hummalı çalışmayla yenilendiğinin altını çizen İdare yetkilileri, döşenen yeni şebeke borularının standartlara uygun olarak uzun ömürlü ve basınca dayanıklı olduğunu belirtti.  

 

Özkurtuluş Mahallesi Azası Ali Yeşil, mahallede 350 hanenin abone bağlantısının olduğunu ve suların içilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, yaz kış, yağmur çamur demeden mahallede yürütülen içmesuyu yenileme ve diğer altyapı çalışmalarından ötürü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HATSU’ya teşekkür etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet