Skip Navigation Links

Cerrah çıkan haberleri yalanladı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, son günlerde kamuoyunu meşgul eden 'Erzin ve Dörtyol'un Osmaniye'ye bağlanması yönünde basında çıkan haberlerin ası

Gündem   A+a-

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, son günlerde kamuoyunu meşgul eden ‘Erzin ve Dörtyol’un Osmaniye’ye bağlanması yönünde basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu kaydetti.
Son günlerde kamuoyunu sıklıkla meşgul eden gündem maddeleri arasında yer alan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın ‘Erzin ve Dörtyol’u Osmaniye sınırlarına katmak istediği yönündeki haberler üzerine konuya açıklık getirmek amacıyla bir açıklama yaptı
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “Ülkemiz sınırları içerisinde yer alan her vilayetimiz bizim gözbebeğimizdir. Benim hiçbir şekilde Dörtyol ve Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması yönünde tek bir açıklamam dahi olmamıştır” diyerek son noktayı koydu.
Güney Medya Grubu Genel Koordinatörü Yılmaz Akpınar’ın sorularını içtenlikle yanıtlayan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “Hatay bizim gözbebeğimizdir” diyerek başladığı açıklamasında, “Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen’i ziyaretimde, o sırada ortamda bulunan Dörtyol İlk Kurşun Gazetesi’nden bir muhabir bana iki konu hakkında soru sordu. Sorulardan biri Anayasa değişikliğiyle ilgiliydi. Ben de hiçbir şekilde Anayasa değişikliğiyle ilgili fikir beyan edemeyeceğimi belirttim. Muhabirin ikinci sorusu Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ne yönelikti. Ben de Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişebilmesi için, direkt olarak İskenderun Limanı’na bağlanması gerektiğini dile getirdim. Yani Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nden yükünü alan bir ağır vasıtanın, Erzin-Dörtyol hattından İskenderun Limanı’na direkt olarak ulaşması gerektiğini belirttim. Osmaniye 1929 yılında Cebelibereket Sancağı iken sınırları çok genişti. Sonra Osmaniye Adana’ya bağlandı. Adana’ya da bağlanınca sınırları daraltıldı. Sonrasında ise il oldu. Biz Osmaniye’nin daha da gelişmesi, her alanda ülkeye daha fazla katkı sağlamasından yanayız. Sadece söylediğim Osmaniye Organize Sanayi’nin gelişimi için, Erzin ve Dörtyol’la birlikte direkt olarak karayoluyla İskenderun’a bağlanması yönündeydi. Ama ilgili gazetenin muhabiri sözlerimi yanlış anlamış olmalı ki, meseleyi çok farklı bir boyuta taşımış. Kastettiğim Osmaniye Organize Bölgesi’nin karayoluyla İskenderun Limanı’na bağlanmasıydı. Yoksa Erzin’in, Ceyhan’ın, Payas’ın ve Dörtyol’un Osmaniye’ye bağlanması mümkün mü? Tabii ki mümkün değil” görüşlerine yer verdi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nden direkt olarak İskenderun Limanı’na karayolu hattı ile bağlanmasının tüm bölgeye büyük fayda getireceğini vurgulayan Osmaniye Valisi Cerrah, “Osmaniye OSB’nin karayoluyla bağlanılması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Eğer bu proje hayata geçerse, bundan İskenderun ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarda faydalanır. Böylece trafik yoğunluğu da azalmış olur. Yoksa Hatay’ın imajına gölge düşürecek, Hatay’ın sınırlarının daraltılması yönünde hiçbir görüş ve açıklamam olmamıştır. Bir defa sınırlar konusu yetkilerimi aşar. Bu yönde çıkan açıklamalarda gerçekle bağdaşmadığı için şahsımı üzmüştür” ifadesinde bulundu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet