Skip Navigation Links

69. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası

Verem hastalığına ilişkin toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı toplumun bütün kesimlerinin dikkatinin çekilmesi amacıyla

69. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası

Gündem   A+a-

Verem hastalığına ilişkin toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı toplumun bütün kesimlerinin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan 69.Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası çervesinde 5 Ocak 2016 günü saat 14:00 da İskenderun Mithat Paşa İlkokulu eğitim salonunda düzenlenen etkinliğe İskenderunluların katılması önem arz ediyor.

Tüberküloz (verem) hastalığının, insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen, halen tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini koruduğu sağlıkçılar tarafından bildirilirken Sağlık Bakanlığı, Verem Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tüberkülozun, "M. tuberculosis" basili tarafından oluşturulan ve hava yolu ile bulaşan bakteriyel bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Hastalıkla ilgili alınması gereken önlemler, erken teşhis ve Tüberkülozla mücadelede halkın gerekli bilgiye sahip olması gerekiyor. 

İskenderun’da 5 Ocak 2016 günü saat 14:00’de Mithat Paşa İlkokulu Eğitim Salonunda gerçekleştirilecek.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet