Skip Navigation Links

Yolbulan Baştuğ’un Hedefi 3 Milyar TL

Yolbulan Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ'un Sabah Gazetesinde Yer Alan Haberine göre ;

Yolbulan Baştuğ’un Hedefi 3 Milyar TL

Ekonomi   A+a-

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde 155 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 700 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Yolbulan Baştuğ metalurji, 2015 yılında 3 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyor. Yıllık 2 milyon ton sıvı çelik ve 1 milyon 250 bin ton inşaat demiri haddeleme kapasitesine sahip olduklarını belirten Yolbulan Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Baştuğ, 8 mm ile 63 mm Arası üretim olanağına sahip tesislerinde şu anda 8 mm ile 32 mm aralığında nervürlü inşaat demiri üretildiğini kaydetti.


STRATEJİK YATIRIMLAR

2015  yılının son çeyreğinde 250 milyon dolarlık bir ihracat rakamına ulaştıklarını anlatan Baştuğ,2014 cirolarının 2,1 milyar TL olduğunu, 2015 yılında 3 milyar TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. 2013 yılında sektörde düşen Kar oranlarının, daha fazla tasarrufu gündeme getirdiğini ekleyen Baştuğ, " Sektörde söz sahibi olabilmek için entegre bir fabrika gerekliliğini göz önünde bulundurarak yatırımlarımızı bu yönde yaptık. 2016 yılında sıvı çeliği haddelemek için yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım hedefliyoruz. Bu yatırım ile ton başına 35 dolarlık tasarrufla rekabette bir adım öne geçeceğiz" dedi.


Kurumsal gelişim,insan kaynaklarının iyileştirilmesi, iş güvenliği,iş ve iş yeri estetiği anlamında rekabet edilemez hız ve kalite bir yıl geçirdiklerini vurgulayan Baştuğ, "son iki yılda hem kurumsal değişimini gerçekleştiren hem de bunu tüm şirket yapısına entegre edebilen nadir markalardan biriyiz. Bir yandan kalitemizi, bir yandan geri dönüşüm fırsatını,bir yandan küresel yaşam kalitesinin sürdürebilirliğini vurgulayan, asla bencil olamayan ve kendi hikayesini Cumhuriyetimizle,çocuklarımızla,geleceğimizle ve ülkemizle kaynaştıran tutarlı bir duruş gösteriyoruz" diye konuştu.


Sektörde aydınlık bir tablo görebilmenin giderek zorlaştığını belirten Baştuğ, "Global ölçekte tüm çelik üreticilerinin de şikayetçi olduğunu fiyatların düşmesi konusu,sektörü giderek büyüyen bir kriz ile karşı karşıya getirdi" diye konuştu. Baştuğ, ayrıca aşırı yüklü üretimin, düşen fiyatlar nedeniyle dünya genelinde çelik üreticilerinin karlarının giderek azalmasına neden olduğunu bildirdi. Sektördeki sorunlara çözüm önerilerinden bahseden Baştuğ, " Çözüm, pazarın korumaya alınması ve en azından iç talebin, iç üretim kapasitesiyle giderilmesini sağlayacak  'milli' tedbirlerin alınması" dedi.


İNSANA SAYGI
Sektörün bekleyerek geçirdiği süreçleri, iç, dinamikleri daha da iyileştirerek geçirdiklerini vurgulayan Baştuğ, "Büyük şirket anlayışınız hiçbir zaman ciroları, karları ve metrekareleriyle büyüyen şirket şeklinde olmadı. İnsanın kıymeti, ortak gelecek vaadi ve paydaşlarımızın bize saygısı bizim için hep ön planda oldu. Önümüzdeki birçok engeli de bu karakterli duruşla bertaraf ettiğimize inanıyorum. Çünkü yeni dünyada bu gittikçe daha fazla önem arz ediyor" şeklinde konuştu.


Mustafa Baştuğ, " Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi içerisinde,okul öncesi eğitimle ilgili kreşimiz ve önümüzdeki dönem eğitim yaşamına başlayacak Endüstri Meslek Lisesi, bu yıldan aklımızda kalacak en keyifli ve gururlu uğraşlarımız oldu" ifadelerini kullandı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet