Skip Navigation Links

'Arsuz'un Kalkınması İçin Gerekli Her şey Yapılıyor'

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal’ı makamında ziyaret etti.

'Arsuz'un Kalkınması İçin Gerekli Her şey Yapılıyor'

Gündem   A+a-

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal’ı makamında ziyaret etti.

 

Gazeteci konuklarını sıcak bir ilgiyle karşılayan Kaymakam Baysal, Arsuz’un yeni bir ilçe olduğunu ve pek çok hizmet beklediğini söyledi.

Biri Arsuz merkez’de olmak üzere 3 Lise yapılacağını, öğrencilerin uzak bölgelere gitmekten kurtulacağını belirten Kaymakam Fatih Baysal, şunları söyledi: “Arsuz, geniş bir alana sahip ve birçok yeni hizmeti bekleyen yeni bir ilçe. Hem tarım, hem de turizm açısından önemli bir yer. Turizm de çok iyi yerlere ulaşabilmesi için yeni yatırımlara ihtiyaç duyuluyor. Yeni turistik tesisler, oteller girişimciler tarafından yaptırılırsa, bu konuda ciddi bir atılım içine girebilir. Arsuz’da bulunan tarihi Kilise kalıntıları da, turizm konusuna katkı verebilecek öneme haiz. 

Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisi Tarafından Hazırlanan ve DOĞAKA (Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı) tarafından finanse edilen “Temiz Kum, Temiz Sahil, Temiz Turizm” projesi kapsamında alınan Kumsal Temizleme Makinelerinin deneme sürüşünü geçen hafta Gözcüler sahilinde yaptık. “Temiz Kum, Temiz Sahil, Temiz Turizm” projesi kapsamında alınan makinelerle sahillerimiz daha temiz daha düzenli olacak” dedi. 

Kaymakam BAYSAL Arsuz İlçesinde başlayan ve devam eden okul yapım çalışmalarını sık sık incelediğini, Konacık Mahallesinde 24 Derslikli Konacık İmamhatip Ortaokulu ve Lisesi, Gözcüler Mahallesinde 24 Derslikli Gözcüler Mesleki Teknik Lisesi ve Arpaçiftlik Mahallesinde 24 Derslikli Arsuz Anadolu Lisesinin yapım çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini de belirterek “ Sayın Valimiz, yapılması gereken tüm yatırımlar için büyük destek veriyor. Yeni Hükümet Konağımız, Devlet Hastanemiz, Sağlık Ocağımız, Köprümüz gibi acil yatırımlarla ilgili hızlı bir çalışma içerisindeyiz. “ dedi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da, Arsuz’un turizm başta olmak üzere birçok açıdan önemli bir ilçe olduğunu, yaz aylarında nüfusunun arttığını belirterek “Biz basın mensupları da Arsuz’un gelişmesine yardımcı olabilecek her şeye katkı vermekteyiz. Arsuz’u hep İskenderun ile birlikte düşünüyoruz. Genç, dinamik bir Kaymakam olarak çalışmalarınızı takdirle izliyor ve halkımıza yansıtıyoruz. Bu çerçevede sizi kutluyor ve daha büyük başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet