Skip Navigation Links

Belgelerin gazeteciye kimin ulaştırdığını devlet otursun, bulsun!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu:Belgelerin gazeteciye kimin ulaştırdığını devlet otursun, bulsun!dedi.

Belgelerin gazeteciye kimin ulaştırdığını devlet otursun, bulsun!

Gündem   A+a-

Ziyaret programları çerçevesinde Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu; “Gazeteciler kendilerine ulaşan haberleri kamuoyunu ilgilendirdiğini düşünüyorlarsa ve gerçek olduğuna dair haklı dayanaklarla gazetecilik mesleğinin aradığı şekilde varsa, bunu yayınlamakla ahlaken yükümlüdürler. Belgelerin gazeteciye kim tarafından ulaştırıldığını devlet otursun, bulsun.” dedi.
Barolar haftası nedeniyle Antakya’ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez ziyaret programları çerçevesinde Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişeni cemiyet binasında ziyaret ederek burada gazetecilerle bir basın toplantısı düzenledi.
Hatay yerel basını çok önemlidir
Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC)de Hatay Barolar Birliği Başkanı Av. Ekrem Dönmezer ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu; “Hatay yıllar öncesinde ilk 9’daydı. İnsanlar gülüyordu. Geleceklerinden güven duymaya başlamışlardı. Sonra ne oldu, biz bunların ana akımlarını okuyamadık. İnsanların yavaş yavaş daha kaygılı olmaya başladığını gördük. Türkiye’nin orası veya burası fark etmez, bunun ana akımını 3 sene önce Hatay yerel basınının söylediği noktaya geri geldi. Hatay yerel basının ne kadar önemli olduğunu her seferinde bıkmadan, usanmadan söyleyeceğim.” dedi.
Tutuklu yargılama bir skandaldır
Belgelerin gazeteciye kimin ulaştırdığını devlet otursun, bulsun!
Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla ilgili soruya cevap veren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu; “Gazetecilik değil, aslında düşünce tutuklanmıştır. Kendilerine ulaşmış haber değeri olan, dayanağı olan ve her geçen gün yazdıklarının aslında mahkeme dosyalarına yansımış belgeleri de çıkan bir haberi yaptılar. Böyle olaylarda sadece tutuklamaya ihtiyaç yoktur, tutuksuz yargılama da yapılabilir deyip, çok sağlam bir pozisyon da alınabilirdi. Tutuklu yargılama bir skandaldır. Kaçmayacağı ve delilleri saklayamayacağı bir insanı siz tutuklu yargılayanlar keyfi ve burun sürtme cezası, izole etme ve başkalarını da yola getirme uygulaması yapıyorlar. Bu kesindir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yorumu ve kararları çok açıktır. Yapamazsın diyor. Gazeteciler kendilerine ulaşan haberleri kamuoyunu ilgilendirdiğini düşünüyorlarsa ve gerçek olduğuna dair haklı dayanaklarla gazetecilik mesleğinin aradığı şekilde varsa, bunu yayınlamakla ahlaken yükümlüdürler. Can Dündar ve Erdem Gül ahlaksızlık yapmadığı için o yazıları yayınlamıştır. Şimdi o belgelerin kendilerine kim tarafından ulaştırıldığını devlet otursun bulsun. Ama yayınladı diye gazeteciyi soruşturmak, demokrasi hiçbir şekilde bu ülkede olmaz.” dedi.
Türkiye kendi aleyhine, mahkeme tarafından resmi delil topluyor
Siyasi iktidar ve yargı organlarına seslenen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu; “Ortak akıl tutulması yaşıyoruz. Hem siyasi iktidara, hem de yargı organlarına şunu söylüyorum. Türkiye gerçekten büyük bir belanın ortasındadır. Ortak akıl olmak zorundayız artık. Siyasi iktidar bu silahların gittiği yer için “IŞİD ya da El Nusra değil, Türkmenlere gidiyor, yasadışı bir şey yok burada, dolayısıyla bu haber yalandır” diyor.  Mahkeme ise, bu sırrı açıkladın diye tutukluyor. Haber yalansa sır yoktur ki. Haber ve haberin içeriği sır ise, haber doğrudur. Doğru haber de Türkiye’yi gerçekten Uluslararası camiada perişan eder. Türkiye kendi mahkemeleri eliyle uluslararası yargıda, uluslararası her türlü girişimde kendi aleyhine kendi mahkemeleri tarafından resmi delil topluyor. Bunun bir akıl tutulması olduğunu daha nasıl anlatayım. Gözleri öfke, nefret, duygularla körelmiş, mantıktan uzaklaşmış bir takım öfkeler yaratmış durumda. Gözümüzü açalım, ortak akla ihtiyacımız var.” dedi.
Biz siyaseti siyasi parti siyaseti değil, kucaklaştırıcı siyaset olarak yapıyoruz
Bir Muhabirin CHP’den aday olup olmayacağı sorusuna cevap veren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu; “Hiçbir zaman ben aday olduğumu ilan etmedim. Fakat bütün mesaimi bizim kanunumuzun sadece izin verdiği değil, emrettiği şekilde hizmete adadık. Biz Barolar Birliği olarak toplumun birbirinden koparılmakta olan kesimlerini, köprülerle birbirine bağlama gayret ediyoruz ve doğru söylüyoruz. Bu konuda delege kaybımız, koltuk kaybımız ve hiçbir kaybımız yok. Biz siyaseti, siyasi parti siyaseti değil, bu ülkenin ihtiyaç duyduğu kucaklaştırıcı, birleştirici siyaset olarak yapıyoruz.” diyerek aday olmadığını açıkladı.
İlk Defa Hatay Gazeteciler Cemiyetinde Açıklıyorum.
CHP Genel başkanlığına aday olmayacağını açıklayan Metin Feyzioğlu ilk defa Hatay gazeteciler cemiyetinde açıklıyorum Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına tekrar adayım dedi….

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet