Skip Navigation Links

“Aydınlık, Güzel Günler Bizim”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Teşkilatı, kadın kolları ve gençlik kollarının Maraş Katliamı’nda hayatını

“Aydınlık, Güzel Günler Bizim”

Gündem   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Teşkilatı, kadın kolları ve gençlik kollarının Maraş Katliamı’nda hayatını kaybedenler için düzenlediği anma etkinliğine katıldı. Akçalı Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, AKAD Başkanı Nihad Yenmiş, Dr. Riyat Kırmızıoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Arsuzlu katıldı.

Anma töreninin açılış konuşmasını yapan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, "Maraş katliamını unutmadık, unutturmayacağız "  derken, Maraş katliamının tarihin en acımasız, insanlık adına da en utanç verici katliam olduğunu dile getirdi.

“Aleviler, barışın teminatıdır”

19 Aralık 1978’de başlayan ve yaklaşık bir hafta süren olaylarda 105 Alevi’nin korkunç şekilde öldürüldüğünü, 200 ev ve yaklaşık 100 işyerinin de tahrip edildiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, “Aleviler bu ülkede, hatta bütün bu coğrafyada medeniyetin, insanlığın ve barışın teminatıdır. Kim huzur ortamını bozmaya çalışsa ilk önce Alevileri hedef alıyor. Günümüzde Ortadoğu açık bir savaş alanına dönüşmüş durumda ve karanlık güçler bu kez yine Alevileri hedef alıyor. Buna rağmen Aleviler barıştan ve kardeşlikten yana tutum sergileyerek bütün planları boşa çıkarıyor. Bütün bölgeyi kan gölüne dönüştüren “Arap baharı” denilen kanlı senaryo Suriye’de kardeşçe direnen her din ve mezhepten insanların kararlılığına yenik düşüyor. Ben gelecek güzel günlere inanıyorum. Türkiye’yi adım adım gericiliğe ve savaş bataklığına sürüklemeye çalışan karanlık güçlere karşı bu salondaki gibi aydınlık ve güler yüzlü insanlar hayatın her alanında kararlılıkla umudu ve geleceği savunuyor. Bu ülkenin devrimcileri, demokratları, aydınları, bilim insanları ve emekçileri, kısaca fedakâr bütün insanları mazlumun yanında saf tutmasaydı ve çok ağır bedeller ödeyerek demokrasi mücadelesi vermeseydi, emin olun çok daha karanlık ve ağır koşullarda yaşıyor olacaktık. Ödediğimiz her bedel ve yitirdiğimiz her can toprağa düşen bir tohumdur ve gelecek güzel aydınlık günler mutlaka bizim olacaktır. Umudunuzu kaybetmeyin ve gücünüze güvenin” diyerek önemli bir mesaj verdi.

Salondakileri oldukça duygulandıran şiir dinletisinin ardından sinevizyon gösterisi ile Maraş Katliamını anlatan bir belgesel izlendi. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet