Skip Navigation Links

Arsuz’da Ölümüne Eğitim!

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni bir skandala imza attığını iddia etti.

Arsuz’da Ölümüne Eğitim!

Arsuz   A+a-

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni bir skandala imza attığını iddia etti.

Nardüzü Kız Meslek Lisesi’nin, Pirinçlik’teki Sağlık Meslek Lisesinin boşaltıldığı yıkılma tehlikesi olan, harabe binaya taşınmasına yönelik alınan karara Akça, “Binanın bir harabe olduğunu bile bile buraya bu okulumuzun taşınmasına nasıl izin verilmiştir?” diye ifade ederek, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösterdi.

“Bu Yere Hangi Akılla Okul Taşınır”

Başkan Akça, “Bilindiği üzere İskenderun Sağlık Meslek Lisesinin eğitim-öğretim gördüğü bina uygun olmadığı için Yeni Hastane yanına yapılan binaya taşınmasına ve orada okuyan öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeye başlamalarına sevinmiştik. Ancak yeni bir haber duyduk ki kulaklarımıza inanamadık.

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nardüzü Kız Meslek Lisesinin, Sağlık Meslek Lisesinin boşalttığı binaya taşınması kararını almış. Binanın bir harabe olduğunu bile bile buraya bu okulumuzun taşınmasına nasıl izin verilmiştir? Bina dökülmekte, okul bahçesi veya bahçe duvarı bile bulunmayan, hiçbir güvenlik önleminin bulunmadığı, sağlıksız ve her an yıkılabilecek durumda olan, mülkiyeti bile Milli Eğitim Bakanlığında olmayan, bakım ve onarım olarak ödenek aktarılamayan bu yere hangi akılla okul taşınır bunu izah etmek çok zor.” açıklamasında bulundu.

“Yetkililerden Cevap Bekliyoruz”

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça son olarak, “Yarın okulda eğitim gören öğrencilerimizin başına bir şey geldiğinde bu sorumluluğu üstlenecek bir yetkili bulabilecek miyiz? Eğitim-Öğretim devam ederken bu kız öğrencilerimizin taşınma işlemi nasıl olacak? Bu öğrencilerin servis sorunu nasıl çözülecek? Bu okulun bakım ve onarımı yapılmadan nasıl taşınacak? Bina depreme karşı dayanıklı mı? Bu sorularımıza Arsuz Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden cevap bekliyoruz. Buradan tarihe not düşüyoruz.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet