Skip Navigation Links

Arsuz'a Yüksekokul İçin İlk Hamle İTSO'dan

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İTSO'yu ziyaret etti

Arsuz'a Yüksekokul İçin İlk Hamle İTSO'dan

Ekonomi   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ekonomi ve iş dünyasının nabzını tutan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO)’nı ziyaret etti.

İTSO Başkanı Levent Yılmaz ve yönetim kurulu üyesi Necat Özkaya tarafından karşılanan Başkan Culha'ya başkan yardımcısı Ali Yavuz ile meclis üyeleri de eşlik etti. İskenderun ve Arsuz’un ekonomi, sanayi ve ticari yapısının yanı sıra,  her iki kurumun faaliyetlerinin de konuşulduğu ziyarette, Arsuz'a bir yüksekokul kazandırılması için işbirliği yapılması kararı alındı.

"Arsuz'u Yeniden İnşa Ediyorsunuz"

Hem Arsuz'a hem de İskenderun'a yapılacak en iyi yatırımın üniversite öğrenci sayısını artırmak olduğunu ifade eden İTSO Başkanı Levent Yılmaz, "Odaların asıl kuruluş amacı; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, ticari faaliyetlerini arttırmaktır. Bu amaçla çalışan odaların bulundukları bölgeye katkıları yadsınamaz. Biz göreve geldiğimiz günden beri bu amaçlar doğrultusunda odamızı yönetiyoruz. Belediyelerimizin de yaptığı çalışmalara katkıda bulunabilirsek kendimizi iyi hissediyoruz. Odamızın, fakültelerin İskenderun'a gelmesinde büyük katkıları oldu. Üniversitenin öğrenci sayısını artırmak hem Arsuz'a hem de İskenderun'a hem de bu bölgeye yapılacak en iyi işlerden biri diye düşünüyorum. Şu anda İskenderun Teknik Üniversitesi'ne kayıtlı yaklaşık 13 bin öğrencimiz var. Bu sayıyı uzun vadede 25 binlere - 30 binlere artırabilirsek, onların sosyal hayatın içinde olmaları, barınmaları ekonomik anlamdaki katkının yanı sıra sosyal faaliyetlerle de geldikleri kültürü  de buraya taşımaları buraya ayrı bir değer katacaktır diye düşünüyoruz. Bu nedenle üniversitenin gelişmesine yönelik katkıları önemsiyoruz.  Kurucu başkansınız. Yönetiminizle Arsuz'u yeniden inşaa ediyorsunuz.  İşiniz çok zor. Ama çok şükür altından kalkıyorsunuz, çok güzel ve doğru işler yapıyorsunuz. Bölgeye hizmet eden bir belediyemiz var, bizim de oda olarak görevimiz bu zaten. Oda olarak size katkı sağlayacağımız her konuda elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

arsuz ıtso.jpg" />

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet