Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun

Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mevlut Yıldız, bütün müminlerin Mevlid kandilini kutladı.

Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun

Gündem   A+a-

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada mevlid kandilinin anlam ve önemini şu sözlerle dile getirdi: Âlemlere Rahmet olarak gönderilen, Müslümanların öncüsü, Peygamberlerimiz Hz. Muhammed. (s.a.v) dünyaya geldiği gün olan mevlid gecesi, duaların en çok kabul edildiği günlerden biridir. Mevlid kandilimiz 22 Aralığı- 23 Aralık gününe bağlayan gecedir. Bütün müminlere mübarek olsun.
Peygamber efendimiz (s.a.v) ırk, dil, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin, insana, yeryüzünün halifesine sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğretmiştir. İnsanlık bir olan Allah’a kulluk, bağlılık, itaat bilinciyle hayatı kavramayı, kâinata hikmetle bakmaya, bütün yaratılanlara şefkatle davranmayı, hakkın ve hakikatin yolunda olmayı, adaletten ayrılmamayı, fazileti her türlü dünyevi hırsın önünde tutmayı ondan öğrenmiştir.
Müminler bütün zamanlarda hem emin olma, hem de emaneti taşıma bilincini, ahlaki KURAN olan peygamberlerimizin örnekleriyle kavramışlardır. Bu emanet fitne çıkarmak ve bozgunculuk yapmak yerine bilgi hikmet ve marifetle yeryüzünü imar inşa etmektir.
Hz. Peygamberimiz insanlığa Allah’ı öğretti, huzurunu, aile mutluluğunun toplumsal uzlaşmanın, barışın yollarını gösterdi. Dünyamızı bir cennet, ahiretimizi ayrı bir cennet haline getirdi. 
Resulullahsız bir hayat yok. Hz. Peygamberimizi anarken, hayatımızın merkezi olduğu bilinciyle yüce Allah’ın Onunla ilgili bize sorumluluk yükleyen görevlerimiz devam ediyor. Allah ve Resulüne iman edin buyuruyor. Müminler için Resulullahsız bir hayat yoktur. Peygambersiz bir İslam olamaz. Bu gece Allah’a layık bir kul, peygamberimize layık olma niyazında bulunmalıyız. 
Bu duygu ve düşüncelerle bütün müminlerin Mevlid kandilini tebrik ediyor. Başta Ülkemiz ve İslam Dünyası olmak üzere tün insanlığın Peygamberimizin (s.a.v) yüce örnekliğinden Nasip dar olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz ederim şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş