Skip Navigation Links

İskenderun Bahçeşehir Koleji'nden Şah Mat

İskenderun Bahçeşehir Koleji'nde Hatay Satranç İl Federasyonu'yla ortak olarak geçtiğimiz hafta sonu, düzenlenen satranç turnuvasına 200'ü aşkın

İskenderun Bahçeşehir Koleji'nden Şah Mat

Gündem   A+a-

İskenderun Bahçeşehir Koleji'nde Hatay Satranç İl Federasyonu'yla ortak olarak geçtiğimiz hafta sonu, düzenlenen satranç turnuvasına 200'ü aşkın sporcu katıldı. 

İskenderun Bahçeşehir Koleji etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. İlköğretim öğrencilerine açık olan turnuva bir şenlik havasında geçti. Bir yanda satranca gönül vermiş küçükler ve gençler maç yaparken, diğer yanda onları bekleyen aileleri okul aile birliğinin hazırladığı yiyecek içecek standlarını gezdi. Gün boyu  süren turnuva sonunda aileler okulda mutlu ayrıldı. 
 
Satranç turnuvasının sonunda tüm katılımcılara Bahçeşehir Koleji tarafından hazırlanan katılım belgeleri ve çeşitli kitaplar takdim edilirken, 4 kategoride dereceye giren öğrencilere madalyaları ve birincilere kupaları, okul müdür yardımcıları ve satranç öğretmeni tarafından verildi.
 
Ödül töreni sonunda bir konuşma yapan Organizasyon Kurulu Asbaşkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu Antakya İlçe Temsilcisi Faik Bekler, turnuva için kapılarını açan İskenderun Bahçeşehir Koleji'ne teşekkür etti ve en kısa zamanda yeni bir organizasyonda bir araya gelmek istediklerini belirtti.
 
İskenderun kampüs müdürü Sefai Server Dik ise yaptığı konuşmada öncelikle tüm katılımcılara ve ailelerine teşekkür etti, dereceye girenleri tebrik ederek, "Bahçeşehir Koleji olarak biliyoruz ki Satranç sporunun akademik performans ile doğrudan ilişkisi vardır. Öğrencilere, odaklanma, olayları gözlerinde ve beyinlerinde canlandırma, ileriyi düşünme ve görme, seçenekleri en doğru ve seri şekilde değerlendirme, zaman kontrolü, kuramsal düşünme, kuvvetli analiz, farklı yollardan düşünme, sorgulama ve plan yapma gibi yetenekler kazandırırken onların eğlenceli vakit geçirmelerini de sağlamaktadır. Satranç ile çocuğun özgüveni artarken yaşam kültürü de zenginleşir." dedi. Turnuvayı da bu bilinçle organize ettiklerini sözlerine ekleyen Dik, İl Temsilcisi Faik Bekler ve tüm hakem heyetine de teşekkür ederek sözlerini bitirdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet