Skip Navigation Links

Başkan Savaş'ın Başarısı Tescillendi

Gezici Araştırma Merkezi en başarılı belediye başkanı anketinin sonuçlarını yayımladı.

Başkan Savaş'ın Başarısı Tescillendi

Gündem   A+a-

Türkiye çapında yaptığı araştırmalarla adını tescil ettiren Gezici Araştırma Merkezi, 2015 yılında yerel yönetimlere yönelik performans araştırmasını yayımladı.
Noter denetiminde yapılan geniş kapsamlı araştırma neticesinde, Türkiye’de hizmet üretimi ve sunumunda en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ortaya konulan hizmetlerin kapsamı teknik olarak incelenerek halkın verdiği oylarla belirlendi.

BAŞKAN SAVAŞ, ALDIĞI OYLARLA BİRİNCİLİĞİ KIL PAYI KAÇIRARAK EN BAŞARILI 2. BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Gerçekleşen anket sonucunda ürettiği projeler, sunduğu geniş çaplı hizmetler ve çok kısa bir süre içerisinde ortaya koyduğu belediyecilik performansıyla Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Türkiye’deki büyükşehirler içerisinde %63,2’lik oranla en başarılı 2. Belediye Başkanı olarak hemşehrilerine büyük bir gurur daha yaşattı.  
Temel kriterlerin, "Belediye hizmetlerine vatandaşların yerinde ve zamanında ulaşması, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar, kültür ve sanata verilen destek, Suriyeli mülteciler ile ilgili çalışmalar, Belediye Başkanlarının vatandaş tarafından tanınması, sosyal medya kullanımı ve iletişim kanallarının etkin kullanılması, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık, çocuklara kreş açılıp açılmadığı, şehrin marka değerinin arttırılması ve global düzeyde tanıtımı" olarak sıralandığı en başarılı Belediye Başkanları anket çalışması büyük ilgi gördü.
 

7 BİN 768 KİŞİYLE YÜZ YÜZE YAPILAN ANKET, BAŞKAN SAVAŞ’IN BAŞARISINI TESCİLLEDİ

Gezici Araştırma Merkezi’nden alınan bilgilere göre 20 Kasım ile 12 Aralık tarihleri arasında TÜİK Örneklemleri dikkate alınarak Türkiye çapında gerçekleştirilen bu anket 30 Büyükşehirde ve tüm ilçelerinde farklı sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilen 7 bin 768 kişiyle yüz yüze gerçekleştirildi.

2014 YILINDA KABUL EDİLEN BÜYÜKŞEHİR YASASI, KIRSALIN HİZMET GÖRMESİNİ SAĞLADI

Araştırma neticesinde elde edilen dikkat çekici bulgulardan biri ise 2014 itibariyle büyükşehir olmuş iller de hesaba katıldığında 30 büyükşehirde halkın % 55’inin yerel yönetimlerden hizmet alamazken yeni yasayla sunulan hizmetlerin tüm il sathına yayılması oldu. Aynı zamanda Büyükşehir Yasası ile belediyelerin halka hizmet imkanını arttırdığı ve kırsal alanda yaşayan vatandaşlara hizmet götürme imkanının yakalandığı tespit edildi.

 

HİZMET ADAMLIĞI DEFALARCA ÖDÜLLENDİRİLEN BAŞKAN SAVAŞ HATAY’A ÇAĞ ATLATIYOR

Daha önce de Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin tarafından düzenlenen ve Yılın Starları’nın belirlendiği ankette “YILIN BELEDİYE BAŞKANI” kategorisinde kullanılan oyların yüzde 51,9’unu alarak uluslararası arenada Hatay’ın göğsünü kabartan Başkan Savaş, Gezici Araştırma Merkezi’nin yaptığı en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları anketinde birinciliği kıl payı kaçırarak 2. oldu ve hemşehrilerine bir gurur daha yaşatmanın heyecanını yaşadı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet