Skip Navigation Links

Türkoğlu: “Payas’ta Altı Bin Konutluk Yeni Bir Şehir Doğuyor”

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile birlikte TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı makamında ziyaret

Türkoğlu: “Payas’ta Altı Bin Konutluk Yeni Bir Şehir Doğuyor”

Gündem   A+a-

AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile birlikte Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti.

Türkoğlu ve Altan, TOKİ Başkanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyarette; TOKİ Başkanı Turan’dan Hatay’ın Payas İlçesi Çağlalık Mahallesi’ne yapımı planlanan ve projesi tamamlanan TOKİ yatırımının inşa süreci ile ilgili bilgi aldılar.

İlk etapta yatırım planına alınan ve 2000 konut için projesi tamamlanan TOKİ yatırımı ile Çağlalık Mevkii’nde yeni bir kentin doğacağına işaret eden TOKİ Başkanı Turan, ikinci etapta da 2000 konuta ek olarak 4000 konutun inşasını öngördüklerini söyledi.

İstihdam alanlarının gelişmesinin ve Payas-Hassa Tüneli ile birlikte gelecekte yeni iş sahalarının ikamesinin bölgede hızlı nüfus artışına sebebiyet verdiğine işaret eden Milletvekili Türkoğlu; bu hızlı nüfus artışına paralel olarak ciddi oranda bir konut ihtiyacının da ortaya çıkacağının altını çizdi.

Milletvekili Türkoğlu konut ihtiyacını karşılamak üzere startı verilen TOKİ’nin 6000 konutluk mega projesi hakkında yaptığı açıklamada; “Sosyal Devletin bir gereği olarak başlattığımız ve uygun ödeme koşullarında orta ve alt gelir gruplarını konut sahibi edindirmeyi hedefleyen projemiz, sadece konaklama değil; insanımıza yeşil alan, park, cami, okul gibi yaşanabilir bir sosyal etkinlik sahasını da öngörmektedir” dedi.

Payas’ın Çağlalık Mahallesi’nde ilk etapta 2000, ikinci etapta öngörülen 4000 konutla adeta yeni bir şehrin doğacağının müjdesini veren Türkoğlu; insanların barınmadan, sağlığa; eğitimden, sosyal hayata kadar her alanda ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir kompleks inşa edeceklerini söyledi.

Payas Belediye Başkanı Altan da, ev hanımlarından işçilere, memurundan emeklilere kadar tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla gerçekleştirilen toplu konut yatırımı ile Payas’ın değerine değer katacaklarını vurguladı. Altan ayrıca Payas’ın sosyal konut projesi ile bölgesinde öncü ve model olacağını ifade etti.

Turan: “2023’e Kadar 1,2 Milyon Konut İnşa Edeceğiz”

TOKİ’nin yeni bir konsepte geçtiğini vurgulayan TOKİ Başkanı Turan; “TOKİ yatırımlarımızda farklı mimaride, farklı estetikte ve ayrıca yöresel izleri de taşıyan projeleri uyguluyoruz. Payas’a yapacağımız TOKİ konutlarımıza estetik ve mimaride ortaya koyacağımız farka ek olarak yöresel dokuya uygun bir anlayışla da zenginlik katacağız” diye konuştu. Turan ayrıca piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamada “BİR DOST ELİ” yaklaşımıyla hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi. 2016’da Türkiye’de 60 bin konutun inşa edileceğinin altını çizen Turan; “2023’te 1.2 milyon konut ile ümit ediyorum ki 5,5 milyon vatandaşımızı ev sahibi yapmış olacağız” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet