Skip Navigation Links

Gerçek Gazeteciler Ayakta Kalmalı

MHP Hatay Teşkilatı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Gerçek Gazeteciler Ayakta Kalmalı

Gündem   A+a-

MHP Hatay Milletvekili M.Necmettin Ahrazoğlu, MHP İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt,, MHP Hatay Milletvekili Adaylarından İbrahim Gül ve bazı Meclis Üyleleri İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ettiler. Konuklar İGC Başkanı Veysel Cıncık ve Yönetim Kuru üyeleri tarafından karşılandılar.

    MHP Hatay Milletvekili M.Necmettin Ahrazoğlu, gazeteciliğin gerçekten zor bir meslek olduğunu, her zaman beraber çalıştıklarını, önemli olanın gerçekleri yazmak olduğunu belirtti. Ahrazoğlu, basının ayakta durabilmek için ne tür sıkıntılar yaşadığını iyi bildiklerini söyledi.

   MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, şöyle konuştu:

   “Basının işi gerçekten kolay değil. Siyasetçi olarak elimizden gelen desteği veriyoruz, vereceğiz. Tüm yerel haberleri elbette yerel basınımızdan izliyoruz. Bu yüzden gazeteci haberlerin en doğrusunu yazmalı. Son günlerde ortaya çıkan demir çelik sektöründeki bazı problemleri yakinen izliyoruz ve değerlendiriyoruz. İşte burada basının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Yanlış bir haber birçok yeni probleme yol açabilir. Bu nedenle bölgemizi yakından izleyebilmemiz için yerel basına ihtiyacımız var. Hepimiz memleketimiz adına çalışıyoruz. Siz de çok önemli iş yapıyorsunuz. Bölgenin sıkıntılarını doğru şekilde yazdığınız zaman biz de doğru hareket içine gireriz. Sizinle beraber çalışmaya hazırım.

Emek verdiğiniz bu önemli görevde sizlere başarılar diliyorum. Bu arada basında yerden bitme diye nitelenen kişileri ayıklama kararınız da sevindirici. Gerçek gazeteciler ayakta kalmalı.”

     İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında, en önemli hedeflerinin evi olmayan basın mensuplarını kooperatif kurarak ev sahibi yapmak ve gazetecilik mesleğini gerçek anlamda yapmayanları basın sektöründen uzaklaştırmak olduğunu belirtti.

    Cıncık, Demir Çelik sektöründeki sıkıntıların da yanlış yansıtıldığını, art niyetle yayılan bilgilerin tüm sektörü töhmet altında bıraktığını, sorunun sadece bir kuruluşta olduğunu belirtti. Cıncık, bu konuyu yakından izlediklerini ifade ederek, “Yanlış haberler, bilgiler olayı daha da büyük gösterdi. Olay, farklı yöne çevrilmek istendi. Bu tamamen yanlış. Bölgemiz, demir-çelik sektörüyle büyüyen, yaşayan bir bölge. Bu nedenle her konuda dikkatli olmak gerekiyor.

    Cıncık, bu tür gazetecileri aralarından çıkarmaya kararlı olduklarını da belirterek, “herhangi bir insanı, bir kuruluşu tehdit eden, haksız kazanç talep eden, şantaj yapan bir basın mensubu olursa, derhal bize bildirilsin. Biz gerekeni yapacağız. Hepimiz mesleki etik kurallarına uymak zorundayız.” dedi.

    İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı da konuşmasında İGC’nin yeni ve dinamik yönetim kurulunu kutladı. Kaşıkçı, bugüne kadar basın mensuplarıyla sürdürdükleri iyi çalışmaları bundan sonra da aynı çizgide sürdüreceklerine inandıklarını belirterek, ‘ şöyle konuştu:

    “Etik kurallara uymayan insanlar sadece basında değil, diğer mesleklerde de görülüyor. Bunları içimizden temizlememiz gerekiyor. Siyasetçilerin de bu konuda tedbir alması lazım. Örneğin ben inşaat mühendisi olduğum için belirteyim, büyük depremden sonra alınan tedbirler bir süre uygulandı daha sonra rafa kaldırıldı. Siyasetçi-yandaş ilişkileri nedeniyle olmadı. Sizin meslekteki durum da aynı. Bunların artık bitirilmesi gerekiyor.”

    MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ya konuşmasında, İGC Yeni yönetim kurulunu kutladı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet