Skip Navigation Links

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaretler Sürüyor

Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyaret yaptı. Gün içerisinde Türkmen Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaretler Sürüyor

Gündem   A+a-

Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyaret yaptı. Gün içerisinde Türkmen Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de İGC’yi ziyaret ederek, yeni yönetimi kutladılar.

39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İGC Basın Merkezi’nde Başkan Veysel Cıncık ile Yönetim Kurulu üyeleri tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı.
Tuğgeneral Polat, Basın Mensuplarının İskenderun da çok iyi çalışmalar yaptığını, övgüyle izlediklerini, Gazeteciler Cemiyeti’nin de birçok yararlı çalışmaya imza atacağına inandıklarını belirterek, ‘’yeni yönetiminizi bir kez daha kutluyorum’’dedi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyareti nedeniyle Tuğgeneral Hasan Polat’a teşekkür ederek, şöyle konuştu:
‘’Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. Basın mensubu olarak güzel cümlelerle bizi övmenizden mutlu olduk. Biz her zaman aynı şeyi söylüyoruz. Gazetecilik ayrıcalıklı bir meslek değildir. Ancak, gazetecilik hassas bir görevdir. Halkı aydınlatırken, kalemi satmamak, doğru yazmak, ahlak kurallarına uymak çok önemlidir. Bu çerçevede, bu hassas çizgiyi izlemeyenleri aramızdan ayıracağız. Mesleğimizin onurunu çok daha ileri seviyeye taşıyacağız. İGC yönetimi olarak pek çok çalışmayı gerçekleştireceğiz ve bu hızımızı görev sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Türkmen Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de bugün İGC’yi ziyaret ederek, yeni yönetimi kutladılar.

Dernek Başkanı Ali Diler, Suriye’de devam eden savaştan ve Türkmenlerin durumundan söz ederek, görüşlerini açıkladı. Diler, Türkmen Dağı’na yardımlarının süreceğini belirterek, ‘’Türkmenler abluka altında. Çoluk-çocuk demeden bombalanıyorlar. Yüzyıllardır yaşadıkları topraklardan çıkarılmak isteniyorlar. Hepsi bizim akrabalarımız ve onlara yardım yapmaya zorunluyuz. Yasal sınırlar dahilin de Kobani gibi bir koridorun Türkmen Dağı’na açılmasını bekliyor ve istiyoruz. Yardımlarımızın ulaşması böylece çok daha kolaylaşacaktır’’dedi.

Ali Diler, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a da eleştiride bulundu. Diler, muhtarlara bilgisayar dağıtacağı açıklanan Savaş’ın, kendisine oy vermeyenleri ayrı tutmasının doğru olmadığını ifade etti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında, Suriye’de Türkmenlerin yaşadığı acıların tüm Türklerin acısı olduğunu vurgulayarak, ‘’Tabi ki yardım etmek zorundayız. Bunun onlara ulaşması çok önemli. Türk Devleti’nin gerekeni yaptığına inanıyoruz. Asıl dileğimiz bu savaşın bir an önce bitmesi ve barışın gelmesi’’dedi

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet