Skip Navigation Links

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu'na Dikkat

Özel Palmiye Hastanesi , İskenderun Belediyesi ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa velilere yönelik düzenlenen

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu'na Dikkat

Gündem   A+a-

Özel Palmiye Hastanesi , İskenderun Belediyesi ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa velilere yönelik düzenlenen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu konulu eğitim panel; İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında velilerin geniş katılımıyla yapıldı.

Özel Palmiye Hastanesinde Uzman Çocuk Ve Ergen Psikoloğu olarak çalışan Uzm. Psk. Sevgi KİRMİT katılımcılara ekte verilen bilgilendirmelerde bulundu.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), akademik, sosyal ve psikiyatrik sorunlara yol açabilen ve olumsuz etkileri yaşam boyu sürebilen nörogelişimsel bir rahatsızlıktır. Temel özelliği, kalıcı ve sürekli olan dikkat süresinin kısalığı, engellemeye yönelik denetim eksikliği nedeniyle ortaya çıkan hareketlilik ve dürtüselliktir. Dikkat dağınıklığı önemli bir sorundur; çünkü çocukların kapasitelerinin çok altında performans göstermelerine, gerçek başarılarının karşılığını almalarına engel olmaktadır.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu; çocukların okul başarılarını olumsuz etkilemesinin yanında sosyal ve arkadaşlık ilişkilerini de olumsuz etkileyen bir sorundur.Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu; hayat boyu süren fakat her dönemde farklı şekilde kendini gösteren bir bozukluktur. Bu kişiler çocukluğunda çok hareketli, yerinde duramayan yaramaz çocuklar iken, ergenlikte asi, okul başarısı ciddi derecede düşmüş, sık sık yasal sorunlarla karşılaşan gençler olarak karşımıza çıkabilmekte, yetişkinlikte ise hiperaktivite azalmasına rağmen dikkat eksikliği devam eder ve sık iş değiştirme, unutkanlık, dağınık çalışma, başladığı hiçbir işi bitirememe şeklinde kendini gösterir.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun zekâ ile hiçbir alakası yoktur. Zeki bir çocuk dikkat sorunu yaşadığı için düşük başarı gösterebilirken, daha normal zekaya sahip bir çocuk dikkatli ve konsantre şekilde çalışarak daha başarılı olabilmektedir.Bu bağlamda İskenderun'da ki velilere ve öğretmenlere yönelik yapılan seminer Uzm.Psk.Sevgi Kirmit'in katılımıyla gerçekleşmiştir.

Özel Palmiye Hastanesi’nde görevli Uzm. Psk.Sevgi Kirmit, çocuklarda dikkat eksikliği, klinik belirtileri ve tedavi yöntemlerinde bahsederken DEHB olgularında uygulanan testler ve ölçekler hakkında da bilgiler verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet