Skip Navigation Links

Şap Hastalığına Ortak Tedbir

Dörtyol'da geçici olarak canlı hayvan satışı durduruldu.

Şap Hastalığına Ortak Tedbir

Dörtyol   A+a-

Dörtyol Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamada;
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan rutin kontrollerinde Yeşil Mahalle'de bulunan Dörtyol Belediyesi Kapalı hayvan pazarında şap hastalığı tespit edilmiştir.
Hastalığın Dörtyol dışından gelen hayvanlardan bulaştığı tahmin edilmekte olup, İlçemizde yayılma riskine karşı bir dizi tedbirler alınmıştır.
Bu hususta, geçici olarak Dörtyol Hayvan satışı Pazarında toplu satışlar tedbir amaçlı hastalığın sönmesine kadar ve canlı hayvan satıcıların mağdur olmaması adına satışların yapılmaması zorunluluğu doğmuştur.
Dörtyol Belediyesi olarak aldığımız tedbirler halkımızın mağdur olmaması adına olup, bu konuda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Veteriner personellerin hastalığın sönmesi adına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Yaygın hastalığın sönmesine kadar canlı hayvan satımı yapılacaktır. Yapılan mücadele sonunda ve uygun şartlarda oluşturulana kadar mücadele edilecektir. Canlı hayvan satımı uygun şartlar oluşturulduğunda Dörtyol Belediyesi olarak bilgilendirme yapılacaktır.
Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet