Skip Navigation Links

İstanbul Günlerinde Hassa Standı Göz Doldurdu

Hassa'nın kültürünü ve ürünlerini İstanbul'a taşıyan Hassa Kaymakamlığı ürün zenginliği bakımından ziyaretçi akınına uğradı.

Gündem   A+a-

 
 
İstanbul Günlerinde Hassa Standı Göz Doldurdu
 
Hassa’nın kültürünü ve ürünlerini İstanbul’a taşıyan Hassa Kaymakamlığı ürün zenginliği bakımından ziyaretçi akınına uğradı.
İstanbul’daki Hatay İli Hassa İlçesi Belde ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de aktif çalışmaları neticesinde zenginlik kazanan Hassa standı İstanbulluların beğenisini kazandı.
İkram ve tanıtım ağırlıklı stantta ilçeye özgü ürünler tanıtılarak, ikram edildi. Ziyaretçilere; Kuru üzüm ,kesme,bayram kömbesi, ekşitme, Çardak suyu ,doğal üzüm ve nar suyu,melengiç ve melengiç kahvesi ikram edilerek, doğal zeytinyağı hediye edildi.
Volkanik arazide yetişen zeytinlerden elde edilen zeytin yağı, özel ambalajıyla beğeni kazandı.
Yanardağ volkanlarının soğuması sonucu oluşan bazalt kayalıklar arasında kendiliğinden yetişen yabani zeytinlerin aşılanması sonucunda elde edilen zeytinlerden üretilen zeytin yağı ,tamamen yüzde yüz doğal özelliğini taşıyor. Organik olması nedeniyle ilgi odağı olan zeytin yağı adeta kapışıldı.
Kayalar arasında kendiliğinden yetişen zeytinlere budamanın harici hiçbir tarım faaliyetinin ve zirai mücadelesinin yapılmadığı bilinmektedir. Hassa’da toplam 34 bin dekar alanda tarımı yapılan ve köylü kalka dağıtılan zeytinlerden elde edilen yağlarımız organik ürünler arasında yerini almaktadır.
Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu yaptığı açıklamada;
“İstanbul Hatay Günlerinde İlçemizi en güzel şekilde tanıtmaya çalıştık. Kültürel değerlerimizi ve ürün zenginliğimiz sergiledik. Ziyaretçilerimize ürünlerimizi tanıtarak ikram ettik. Ürün zenginliğimiz ve ziyaretçi yoğunluğumuz bizleri memnun etti. Organik üzüm suyu, nar su ve zeytin yağı ürünlerimize ilgi gayet mükemmeldi. Hassa tarım ürünlerimizi markalaştırarak ve işletme işletmecilerimizi modern tarımın gerekleri doğrultusunda yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Bu doğrultuda Hassa’da meyve üreticiler birliğini kurmuş bulunuyoruz.” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet