Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Eski Hatay İl Milli Eğitim Müdürüne Hapis Cezası

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Akça, sendika üyesine yaptığı hakaretten dolayı eski Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek'in

Eski Hatay İl Milli Eğitim Müdürüne Hapis Cezası

Gündem   A+a-

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Akça, sendika üyesine yaptığı hakaretten dolayı eski Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek'in 10 ay hapis cezası aldığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, sendika üyesine yaptığı hakaretten dolayı eski Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in 10 ay hapis cezası aldığını açıkladı. 
 
Akça yaptığı açıklamasında, “Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şubesi olarak bir üyemize hakaret eden eski Hatay İl Mili Eğitim Müdürü şimdi ise Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’e dava açmıştık. Üyemize yaptığı hakaretin bedelini hapis cezasıyla ödeyecek olan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek yaptığının yanına kar kalacağını düşünerek haddini aşmış, ağzından çıkanı kulağı duymaz bir vaziyette haddi ve yetkisi olmadığı halde ileri geri konuşmuş, üyemizi rencide etmişti. Ama yüce Türk adaleti 2015/282 esas kararıyla Sayın Osman Şimşek'e gerekli cevabı vermiş ve onu 10 ay hapis cezasına çarptırmıştır.” dedi.
 
Akça açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Yetkiyi elinde tutanlar yetkilerinin sınırlarını bilerek hareket etmelidirler. Şimdi de aynı haksızlıklar yanlışlıklar devam etmektedir. Daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştık. Üyelerimiz adına açtığımız davaları kazandığımız halde İl Milli Eğitim Müdürlüğü mahkeme kararlarını yok saymış, mahkeme kararlarını uygulamamışlardır. Şimdiki yöneticilerin de bu yanlış uygulamaları üyelerimiz adına savcılıklara suç duyurularında bulunduk. Osman Şimşek 'tayinim çıkınca kurtulurum ne de olsa' diyerek yetkisini aşmıştı, hapis cezasını aldı. Şimdi de Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkisini aşarak mahkeme kararlarını uygulamıyor. Bu işin sonuna kadar takipçisiyiz. Mağdur ettiğiniz üyelerimizi koruyacağız.Kim olursa olsun, yaptığı yanlışın bedelini eninde sonunda ödemek zorunda kalıyor. Kimse yüce adaletten üstün değildir.” 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar