Skip Navigation Links

İnternet Üzerinden Banka Hesapları Boşaltılanlara Müjde!!!

Avukat Naim Gökpınar'ın 10 Kasım 2006 tarihinden bu yana sürdürdüğü hukuk mücadelesi, internet üzerinden banka hesapları boşaltılan vatandaşlar için u

Gündem   A+a-


 Hem yerel mahkeme hem de Yargıtay, vatandaşı haklı bulurken, bankayı yasal faizle değil ticari faizle parayı geri ödemeye mahkum etti..
 
 
Tüm Dünya’da gelişen teknolojiye paralel bankacılıkta uygulanan İnternet Şubeleri büyük kolaylık sağlarken, aynı zamanda da ciddi riskler yaratıyor..
Hatay kamuoyunun yakından tanıdığı Avukat Naim Gökpınar, 10 Kasım 2006 tarihinde Yapı Kredi Bankası hesabından internet yoluyla 4 bin 950 TL çekilmesi sonrası başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.
Bankanın parayı geri ödemeyi kabul etmemesi üzerine hukuki süreç başlatan Avukat Naim Gökpınar’ın Yargıtay 11’nci Hukuk Dairesi tarafından da onaylanan kararı internet üzerinden hesaplarına girilen tüm vatandaşlar için emsal teşkil ediyor.
İskenderun yerel mahkemesinin haklı bulduğu ama yasal faizle birlikte bankayı parayı geri ödemeye mahkum ettiği karara da itiraz eden Avukat Naim Gökpınar, Yargıtay aşamasında ticari faizle birlikte paranın geri ödenmesine hükmetti.
İnternet yoluyla hesaplarına girilen vatandaşlar açısından da önemli olan karar, aynı şekilde bir dolandırıcılık olması halinde vatandaş lehine bir karar olarak emsal değerinde hukuk tarihine geçti.
İlk hukuk mücadelesini başlattığında aynı şekilde emsal kararlar bulunmasına rağmen ciddi sorunlarla karşılaştığını belirten Avukat Naim Gökpınar, vatandaşları bankacılık bilgileri ile bilgisayar bilgilerini hiç kimseyle paylaşmamaları konusunda da uyardı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet