Skip Navigation Links

Dörtyol'da Okuma Yazma Bilmeyen Kalmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 6 Haziran 2008'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle başlayan 'A

Gündem   A+a-

 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 6 Haziran 2008’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle başlayan “Ana Kız Okuldayız” kampanyası dahilinde bu güne kadar yürütülen çalışmalarla Dörtyol’da okuma yazma bilmeyen kalmadı.
Cumartesi günü Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Vali Yardımcıları Kadim Doğan, Orhan Mardinli, Mustafa Akdoğan, Şahin Bayhan ve Ali Arslantaş, İlçe Kaymakamları, Dörtyol Belediye Başkan Vekili İmam Köse, Garnizon Komutanı Alb. Mesut Cihaner, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Belde Belediye Başkanları, Okul Müdürleri ve Daire Amirlerinin de katılımıyla Dörtyol Öğretmen Evi Salonunda kursiyerlere Okuma Yazma Belge Töreni ve hediye takdimi yapıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan belge törenin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit 2009 yılından beri yürütülen kampanya dahilinde Dörtyol’da 7800 kursiyerin okur yazar yapıldığı ve mart ayı itibariyle tamamlanacak kurslarla okur yazar oranın ilçede yüzde yüze ulaşacağını belirtti...
Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit törende yaptığı konuşmada; “Kadınlarımıza ve kızlarımıza okuma yazma öğretmen ve sosyal hayata katılımlarını hedeflediğimiz Ana Kız Okuldayız kampanyası dahilinde bu güne kadar ilçemizde toplam 7800 kursiyerimiz eğitime alınmış ve okur yazar yapılmıştır. Büyük ülke olmanın ön koşulu vatandaşların okur yazar olmasından geçer. Mart ayında tamamlanacak olan kurslarımızla ilçemizdeki okur yazarlık oranı yüzde yüze ulaşacaktır.” dedi.
Kursiyerler adına bir teşekkür konuşması yapan Ayten Avar’da; “Okuma yazma bilmemenin ilk eksikliğini çocuğum okula başladığında hissettim. Bana soru sorduğunda cevaplayamadığım gibi ona okuma yazma bilmediğimi söylemekte de çok utandım. Bize bu imkanı sağlayarak okuma yazma öğretenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
VALİ LEKESİZ; “İKİ YILDA TÜKRİYE ALTINCISI OLDUK”
 
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’de bilgiye hızlı ulaşan milletlerin yükseldiğinin altını çizerek; “Bilgiye ulaşan milletler yükseliyor. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Bunun temelini de okuma yazma bilmek oluşturuyor. 2008 yılında yaptığımız taramada Hatay’da 110 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşımız vardı. O dönemde açılan kurslara iştirak eden kursiyer sayımız baz alındığında Hatay’da herkesin okur yazar olabilmesi için 100 yıla ihtiyaç vardı. İlçe Kaymakamlarımız Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Halk Eğitim Müdürlerimizin hassasiyetleri sayesinde bu gün Hatay okur yazar oranı bakımından Türkiye 6.sı” dedi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz 2009 yılında 110 bin okuma yazma bilmeyen vatandaş sayısıyla Hatay’ın Türkiye 52.liği sırasında yer aldığını ama 2 yıl gibi kısa bir süre zarfında yürütülen yoğun çalışmalar sayesinde bugün Hatay’ın Türkiye 6. lığına yükselmiş olduğunu da belirterek; “Emeği geçenlere teşekkür ediyor, kursiyerlerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” diyerek tamamladı.
Belge dağıtım töreninde ise duygu dolu anlar yaşandı. Bir çok kursiyer elinde çocuklarıyla belge törenine katıldı. İsminin yazılmasını istemeyen bir bayan kursiyer; “Kızım doğum yaptığı için lösemi hastası olan torunumla bir süreden beri ben ilgileniyorum. Sürekli tedavi gördüğü için zamanımızın büyük bölümü hastanelerde geçiyor. Şimdi raporlarını kendim okuyorum. Hangi servise gideceksek tabelasını bulabiliyorum. Sıra geldi mi adımın yazılı olup olmadığını başkasına sormuyorum. Okuma yazma bilmenin hayatıma getirdiği kolaylıkları sıralamakla bitmez” diye dile getirdi.
Protokol üyeleri tarafından 150 kursiyere okuma yazma belgeleri dağıtılırken ayrıca birer kitap seti hediye edildi ve Dörtyol Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı bünyesinde kurulan Sosyal Markette kullanılmak üzere birer hediye çeki de takdim edildi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet