Skip Navigation Links

Sağlıklı Yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile Başlar

Bilindiği üzere sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığı ile başlar. Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir.

Sağlıklı Yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile Başlar

Sağlık   A+a-

Yapılan araştırmalar ülkemizde her 100 kişiden 85’inin ağız diş sağlığıyla ilgili problem yaşadığını göstermektedir. Ağız ve diş sağlığı sorunlarında çiğneme yeterince yapılamaz ve beslenme olumsuz yönde etkilenir. Bu sorunlar düzgün konuşmayı zorlaştırır ve estetik sorunlara yol açabilir. Ağız diş sağlığının bozulması ; kalp-damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi hastalıkların risklerini arttırmaktadır. Ayrıca bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir.
        Bu kapsamda İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Volkan YETER , Diş Hekimi Yeliz GÜVEN ve hemşirelerimiz tarafından ilçemizdeki tüm ilkokullarda ve anaokullarında Ağız ve Diş Sağlığı Taraması yapılmış, çocuklarımızın diş sağlığını korumak için  Flor Vernik uygulanmıştır.
       4 Aralık 2015 günü İskenderun Yükseliş Koleji İlkokul 1.sınıf öğrencilerine ve anasınıfı öğrencilerine yaptığımız Ağız ve Diş Sağlığı Taraması ve Flor Vernik uygulamasının ardından ağız ve diş sağlığı korumak için neler yapılması gerektiği ve  diş fırçalama teknikleri hakkında eğitim verilmiştir. Taramaya katılan tüm çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak amacı ile diş macunu  ve diş fırçası dağıtılmıştır.
 
Son olarak ağız diş sağlığının genel sağlığın vazgeçilmez bir parçası olduğunu bir defa hatırlatmak isterim ve siz basın mensuplarına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet